Aki szeret biztosra menni

Interjú Sándor Tamással, az OTP Private Banking igazgatójával

Business Traveller Hungary: Úgy tudom, rutinos utazónak számít…

Sándor Tamás: Így van, a munkámból adódóan és magánemberként is sokfelé jártam már, Európán belül és a tengerentúlon is. Ha azt kellene kiválasztani, hova mennék vissza a legszívesebben, akkor Londont és New Yorkot mondanám.

 

BTH: Hogyan szervezik meg az utazásokat, melyek a fő szempontok?

S. T.: Az OTP Bankon belül meghatározott szabályrendszer szerint működnek a hivatalos utak, amelyeket az OTP Travel szervez a kollégák számára. A fő szempont mindig a praktikum, hogy minél több aktív idő maradjon. Ha viszont magánútról van szó, akkor szeretem, ha nem kell átszállni. Ilyenkor már kényelmi szempontok is érvényesülnek. Európán belül viszont a lényeg a gyorsaság, a jó menetrend.

Egy évig Londonban élt a gyerekem, nagyon sokat utaztunk ki hozzá a feleségemmel. A jó menetrendnek köszönhetően már pénteken, munka után felkaptuk a kicsi húzós kézibőröndöt, és irány a reptér. Volt nálunk szendvics és víz, a repülőtéri parkolóban kedvező áron otthagyhattuk az autót, háztól házig öt óra alatt megjárható volt ez a távolság. Vasárnap pedig ugyanígy vissza.

Óriási szabadságérzetet és kényelmet ad, ha nem kell senkihez alkalmazkodni, és a saját tempómban, kényelmesen utazhatok. Általában mindenütt erre törekszem.

business travel

 

 

 

 

 

 

 

 

BTH: Igénybe veszi a különböző business szolgáltatásokat

S. T.: Szinte soha, engem őszintén szólva nem fog meg, csak egy vizet és egy újságot szoktam venni a repülőtéren. Tény ugyanakkor, hogy a business lounge-ban kényelmesen meg lehet reggelizni, és a várakozási idő itt tényleg kellemes környezetben telhet. Van olyan ismerősöm is, aki egyszerűen itt érzi magát igazán biztonságban, ha egyszerre nála van ezer holmi, kisbőrönd, laptoptáska, telefon.

 

BTH: Milyen szálláshelyen érzi jól magát?

S. T.: Általában a felső kategóriájú, leginkább ötcsillagos hoteleket szeretem. Nem feltétlenül az a lényeg, hogy fényűző legyen, vagy különleges, egyszerűen szeretem, ha nincs probléma, és minden rendben van. Se időm, se kedvem nincs ácsorogni a lobbybban és vitatkozni, jó érzés, ha gördülékenyen mennek a dolgok.

Üzleti úton, konferencián nagyon fontos a lokáció, legyen közel a bank központjához, vagy a meeting, konferencia helyszínéhez. Ahol jó a tömegközlekedés, ott a csomópontok közelében lakom szívesen. Londonban például mindig metróközeli szállást választunk.

Ha közelebbi város az úti cél saját autóval közlekedem, vagy távolabbi helyeken inkább autót bérelek, ami nagyon gyakori, akkor fontos az is, hogy az autót biztonságban tudhassam éjszakára.

A hotelben egyébként mindig kevés időt töltök, üzleti úton minimálisat, magán úton, pihenéskor is inkább az alvás idejére. De azért a gyors és  jó wifi alapvető kívánalom, mindamellett, hogy tiszta és kényelmes legyen a hotel.

 

BTH: Mivel tölti az idejét az adott városban a tárgyalásokon kívül?

S. T.: Ilyenkor munka van egész nap, a városokról képeslapnyi benyomásaink vannak. Ha valahol első ízben vagyunk, a legfőbb látványosságokat meg szoktuk nézni, de csak kutyafuttában. A tárgyalás helyszínén szoktunk ebédelni, és sokszor csak szendvicseket, hogy közben is folytatódhasson a munka. De a közös vacsorákat se bonyolítjuk túl, tekintettel vagyunk rá, hogy a kollégáknak is van munkaidejük és magánéletük.

 

BTH: Használ az útja során okoseszközöket?

S. T.: Nekem ezzel kapcsolatban minden a telefonomon van, beszállókártyát se nyomtattam már évek óta. Hotel, taxi, metrójegy – mindent elektronikusan intézek.

 

BTH: Külföldön milyen szolgáltatásokat vesz igénybe szívesen?

S. T.: Az éttermeken kívül szinte semmit. Ritkán vacsorázunk egyébként szállodán belül, de amikor későn érkezünk, vagy elhúzódik egy tárgyalás, nem rossz, ha kéznél van és jó is a hotel étterme.

Amit viszont nagyon megszerettem, és ahol csak lehet, használok, az az autóbérlés, és ilyenkor mindig van velem GPS. Máskülönben biztosan eltévedtem volna például Los Angelesben, ahol a kétszer ötsávos úton kellett a jó sávba besorolni, kihajtani pár száz méteren belül és egymás után többször

 

BTH: Mi volt a legváratlanabb helyzet utazásai során?

S. T.: Talán meglepő, de nem tudok ilyenre visszaemlékezni. Szeretek felkészülten utazni, és minden eshetőségre előre gondolni. Mindent alaposan megtervezek, nem szeretem a váratlan helyzeteket és a meglepetéseket.

 

Szerző: Németh Andrea

Ez is érdekelheti
Hozzászólok

E-mail címe nem kerül nyilvánosságra.