Vonattal az Adriára

Már lehet helyet foglalni az ülő-, fekvőhelyes és hálókocsikkal minden nap közlekedő járatokra mindkét irányban, a teljes közlekedési időszakra.

Az Adria expresszvonattal közvetlenül Splitbe lehet utazni, átszállási lehetőséggel Zadar és Šibenik felé, az Istria expresszvonattal pedig közvetlenül Fiumébe (Rijekába), Abbáziába (Opatijába) vagy Koperbe lehet könnyen eljutni, átszállási lehetőséggel Pula és Trieszt felé.

A SEA←YOU Adria vonattal Budapestről június 14-től szeptember 6-ig naponta, egyenesen a spliti kikötőt lehet eléri, ahol akár azonnal kompra lehet szállni a környező szigetek felé. A vonaton lehet kerékpárt szállítani.

A másik összeköttetés a június 21-től augusztus 30-ig naponta közlekedő SEA←YOU Istria járat, amellyel a szlovén tengerpart „fővárosa”, Koper, valamint a Kvarner öböl nagy múltú üdülőhelye, Abbázia (Opatija) és Magyarország történelmi kikötője, Fiume (Rijeka) is közvetlenül elérhető a Keleti pályaudvarról. A biciklit sem kell otthon hagyni, a szlovén adriai partszakaszra is lehetséges kerékpárszállítás.

Mindkét vonaton hatszemélyes ülőhelyes fülkék vagy többféle fekhely közül választhatnak az utasok. Pároknak kétszemélyes, saját mosdóval ellátott hálófülkés elhelyezést; fiataloknak és családoknak 4-6 ágyas fekvőhelyes fülkéket kínál a MÁV-START a tengerparti szálláshely árak töredékéért.

Ez is érdekelheti
Hozzászólok

E-mail címe nem kerül nyilvánosságra.