Két magyar étterem kapott Michelin-csillagot

A Stand és a Babel érdemelte ki az elismerést.

Két új szereplővel is gazdagodott a magyarországi Michelin-csillagos éttermek köre. Csillagot kapott a Stand étterem, nyitása után alig nyolc hónappal. Szulló Szabina és Széll Tamásszámára az érzés nyilván nem új, hiszen anno ők szerezték meg az első csillagot az Onyxnak is, saját éttermük ilyen gyors feltörése azonban komoly teljesítmény.

Ugyancsak nagy érdem, hogy a Babel is megszerezte a régóta áhított csillagot. A Veres István séf vezette konyha olyan saját utat talált magának, amely a legelismertebb nemzetközi mércével is megállja a helyét világszinten.

Ráadásul egyetlen étterem sem vesztett csillagot. Az Onyx megőrizte a két csillagot, a Costes, a Borkonyha és a Costes Downtown továbbra is egy csillagos.

Bib Gourmand minősítése továbbra is a Petrusnak, a Fricskának és a Stand 25-nek van.

Michelin ajánlással a következő éttermek bírnak: Salon, Baraka, Aszú, Fausto’s, Nobu, St. Andrea, Textúra, Tigris, Bock Bisztró Budapest, Mák, Olimpia, Alabárdos, Arany Kaviár, Csalogány 26, Baltazár, Vendéglő a Kisbíróhoz, Zona. További részletek a Vendéglátás magazin oldalán olvashatók.

Ez is érdekelheti
Hozzászólok

E-mail címe nem kerül nyilvánosságra.