Itt pincérkedett Goya

Hogy valóban a világ legrégebbi étterme lenne a madridi, azon lehet vitatkozni, de az biztos, hogy több évszázada működik, és hogy története hihetetlenül gazdag.

Az étterem Madridban található, a La Latina Calle de los Cuchilleros 17. szám alatt. A spanyol főváros legrégebbi városnegyedében számos autentikus tapas bár és csemege bolt működik, ezerféle helyi finomságot kínálva, nem könnyű tehát kitűnni. Az éttermet Jean Botin és felesége nyitotta meg, eredetileg Casa Botin néven működött, de a 20. század elején átvette a Gonzales család, akik még ma is működtetik.

Itt pincérkedett Goya, és itt volt törzsvendég Hemingway. Fotó: turizmus.com

A régmúlt emlékekben gazdag históriája nemcsak a vendéglátó hely külső képében ígér autentikust. A klasszikusok lépten-nyomon tetten érhetők itt: Francisco de Goya spanyol festőművész pincérként dolgozott az étteremben, és Ernest Hemingway volt az egyik leghűségesebb törzsvendég.

Ezek a legnépszerűbb fogások

A hely nem sokat változott az évszázadok alatt. Néhány dekoráció megmaradt a régmúltból, mint ahogy szerencsére számos recept is. A pecsenyék és a pirított bárányok még mindig az 1725-ből származó sütőből kerülnek a vendég asztalára. A népszerű fogások közé tartozik a bébi polip, a sajátos módon készített tintahal és a speciális tojásleves. Az étterem minden nap nyitva tart, de asztalfoglalás ajánlott.

A madridin kívül egy salzburgi és egy stockholmi is magának követeli a világ legrégebbi étterme címet, de talán a madridi profitál ebből legjobban – jegyzi meg a vagabond.se cikkírója.

Ez is érdekelheti
Hozzászólok

E-mail címe nem kerül nyilvánosságra.