Díjazták az üzleti utaztatás és rendezvényszervezés legjobbjait

Szerző: Szebeni Zsolt | Forrás: turizmus.com

A Budavári Palota Főőrségi Rendezvényterme adott helyszínt a 11. Business Excellence díjátadó gálának és fogadásnak.

A szeptember 15-én délután lezajlott eseményen az üzleti turizmus legjobbjainak több kategóriában adták át a díjakat a Business Traveller Hungary magazin szakmai zsűrije, valamint az olvasóközönség szavazatai alapján.

Gál Pál Zoltán, a Business Traveller Hungary magazint is kiadó Turizmus Kft. ügyvezetőjeként köszöntötte a megjelenteket. Elmondta többek között, hogy az egy évvel ezelőtti díjátadón is tudták a résztvevők, hogy nehéz év elé néznek, de azért olyan krízisre senki nem számított, mint amit a harmadik Covid-hullám okozott.

A jövőről szólva hozzátette: egy év elteltével azok a cégek lehetnek majd díjazottak, amelyek meg tudják majd fizetni a minőségi munkaerőt, és így minőségi szolgáltatást is tudnak nyújtani.

Gál Pál Zoltán a Turizmus Kft. ügyvezetőjeként köszöntötte a megjelenteket – Fotó: turizmus.com

Kitért arra is, hogy a pandémiás helyzet kikényszerítette néhány, korábban díjazott kategória, például a „legjobb üzleti utaztató” elhagyását, ugyanakkor életre hívott néhány új kategóriát, úgymint a „legjobb online rendezvénytechnikai megoldás”.

Végezetül megköszönte a sok leadott szavazatot, és a lehetőségekhez képest sikeres évet kívánt a résztvevőknek.

Kenderesy Nadin, a Turizmus Kft. PR- és rendezvényigazgatója megköszönte a rendezvény létrejöttéhez kiemelkedő támogatást nyújtó cégek, így a Synlab Hungary Kft., az Invitech Kft., a Főőrség & Lovarda, valamint a Visual Europe Group hozzájárulását.
Külön is kiemelte a helyszínt üzemeltető Eventrend Group szerepét, és át is adta a szót a Budavári Palota Főőrség & Lovarda ügyvezetőjének.

Bottyán István rövid köszöntőjében hangsúlyozta, hogy nem egy kávéházat, és nem is egy rendezvényhelyszínt vehet birtokába a nagyközönség és a rendezvényszervező szakma, hanem egy összetett élményt nyújtó történelmi helyszínt.

Bottyán István törött lábbal is mikrofonhoz lépett, és bemutatta közvetlen munkatársait is – Fotó: turizmus.com
Még a díjátadó, illetve a helyszín bejárása és a fogadás kezdete előtt egy rövid kerekasztal-beszélgetés keretében elemezték a „Mi várható az üzleti utazások és a céges rendezvények piacán?”  témakörét.
A beszélgetés résztvevői voltak:

Hladics Orsolya, az Invitech ügyfélmarketing-vezetője
Kőrössy Zoltán, az Eventrend társtulajdonos ügyvezetője
Mantuano Mónika, a HP marketingmenedzsere, a Uniceo alelnöke
Toldi Gabriella, a Jet Travel ügyvezetője, a beszélgetés moderátora

Balról jobbra Kőrössy Zoltán, Toldi Gabriella, Mantuano Mónika és Hladics Orsolya – Fotó: turizmus.com

A résztvevők elmondták többek között, hogy nagyon nagy nehézségeket okozott és okoz a pandémia, ugyanakkor életre hívott olyan innovációkat is, mint a „buborék” sportrendezvények, valamint rákényszerítette a rendezvényszervezőket és a helyszíngazdákat annak a kezelésére, hogy a megrendelők oldalán is eltűnt a szakemberek jelentős hányada, ráadásul nagyon rövid határidővel kell elfogadni rendeléseket és lemondásokat is.

Elhangzott az is, hogy néhány évvel ezelőtt a videókonferenciák térhódítása sem tudta megtörni az élő rendezvények varázsát, és biztosak abban, hogy hosszú távon a Covid-járvány sem tünteti el az élő rendezvényeket, igaz, most már örökre velünk maradhatnak a hibrid megoldások.

Egyetértettek abban is, hogy a legóvatosabban a multinacionális cégek nyitnak újra az élő rendezvények felé, míg a privát szféra, illetve a kkv-k sokkal rugalmasabban tértek vissza az élő rendezvényekhez.

Elhangzott még, hogy két számjegyű az időpont-módosítások részaránya, miközben nemhogy az átütemezéseket, de egyáltalán a szervezéseket is nehéz kézben tartani a hatalmas szakemberhiány miatt.

Telt ház a Budavári Palota Főőrségi Rendezvénytermében – Fotó: turizmus.com

A fogadás során a beszélgetésekben  többször is szóba került a kormány aznapi bejelentése – néhány órával a rendezvény előtt –, miszerint nem terveznek újabb lezárásokat vagy szigorításokat, azonban tovább nőhet a védettségi igazolványok szerepe. Tudvalevőleg kizárólag ilyen igazolvány birtokában lehet részt venni a zárt térben megtartott üzleti rendezvényeken. A jelenlévők egyébként jó példát mutatva valamennyien védettségi igazolvány felmutatásával regisztráltak a rendezvényre.


 

 

Ez is érdekelheti
Hozzászólok

E-mail címe nem kerül nyilvánosságra.