RiverRide úszóbusz

Miben hasonlít a RiverRide úszóbusza és a Millenniumi földalatti? Mindkettő sárga, mindkettő Budapesten közlekedik és mindkettő az első volt az európai kontinensen a maga kategóriájában – írja bemutatkozásában a RiverRide csapata.

A programról:

A kétéltű úszóbusz igazi kuriózumként 2009-ben indult hódító útjára, érdekessége, hogy egyszerre vehet részt utasa szárazföldi és vízi városnézésen.
A program a Széchenyi István térről indul (ex-Roosevelt tér) a Magyar Tudományos Akadémia közeléből, ahonnan az Akadémia utca – Garibaldi utca – Nádor utca – József Attila utca útvonalon eljut a busz a kiskörútig. Innen tovább a Dohány utcai Zsinagógáig, ahonnan az Andrássy út, Hősök tere, az Operát, Oktogonról, a Kodály Körönd következik, majd a Dózsa György útra fordulva célba veszi a busz a Dunát. A Dráva utca végénél csobban a vízbe, majd a Parlament alá ereszkedik, majd a partra kiérve a Széchényi István tér felé veszik az irányt a pesti alsó rakparton.

RiverRide
Ha egy sárga buszt lát úszni a Dunában, ne hívja a tűzoltókat, mert „ez az a busz, ami tud úszni a Dunán”.

Befogadóképesség:

A busz normál méretű, így befogadóképessége is korlátozott. Maximálisan 43 főt tudnak egyszerre fogadni. Privát bérlés esetén minimum is van, legkevesebb 35 fősnek kell lennie a csapatnak.

Kinek ajánlott:

Bárkinek, akinek nincs víziszonya és valami különlegesre vágyik. A menetrend szerinti túrák mellett lehetőség van a RiverRide úszóbuszának kibérlésére is. Kifejezetten jó ötlet annak, aki személyre szabott városnézést szeretne. Ilyenkor az indulási és érkezési hely, az útvonal és az időtartam is bizonyos keretek között szabadon megválasztható.

Megközelítés:

Felszállóhely: Széchenyi István tér 7/8 (volt Roosevelt tér) Online térkép
Indulási időpontok:
április 1-től október 31-ig: 10:00 12:00 15:00 17:00
november 1-től március 31-ig: 11:00 13:00 15:00
A városnézés körülbelül 1 óra 35 perces, a városi forgalomtól és a vízállástól függ.
Budapest Kártya elfogadóhely

RiverRide
Úszóbusszal a Dunán

Info:

Telefon: +36 1 33 22 555
E-mail: info@riverride.com
www.riverride.com

Ez is érdekelheti
Hozzászólok

E-mail címe nem kerül nyilvánosságra.