Újra nyit a világ egyik legkülönlegesebb étterme

Hamarosan újra fogad vendégeket a Svájc északkeleti részén, az Appenzeller Alpokban fekvő Äscher Mountain étterem, amelyet a National Geographic is a világ legcsodálatosabb helyei közé sorolt.

Az Äscher Mountain nevű étterem az Appenzeller Alpokban,  egy sziklacsúcson található. A maga műfajában klasszikussá vált, páratlan panorámájú vendéglátóhely 1884-ben nyílt meg a túrázók számára, és hamarosan több elismerést is magáénak tudhatott – számol be cikkében az expressen.se.

A legendás Äscher Mountain étterem. Forrás: Wikimedia Commons

2014-ben az akkor viszonylag ismeretlen Äscher Mountain a világ egyik legérdekesebb étterme címet kapta az amerikai Huffington Posttól. A National Geographic a világ legcsodálatosabb helyei közé sorolta  a hegycsúcsra épített, igényes gasztronómiájáról híres, hajdani turistapihenőt,  pedig a rangos folyóirat kevés éttermet méltat figyelelemre.

A díjaknak (is) köszönhetően a világ minden tájáról tömegesen érkeztek turisták. A régi, archaikus épület azonban nem volt felkészülve az ilyen viharra. A folyóvíz hiánya, és a hektikus, megbízhatatlan energiaszolgáltatás miatt a tulajdonos az elmúlt szezon végén bezárta üzletét.

A turisták azonban továbbra is látogatták a hegycsúcsot vagy különböző túraútvonalakon, vagy a Wasserauen nevű faluból induló felvonót igénybe véve. A kilátás ugyanis változatlanul fantasztikus, és az étterem hiába zárt be, a hely legendássá vált.

Most egy új tulajdonos vette át az üzemeltetést, aki modernizálta a műszaki hátteret. Nem volt könnyű dolga, mert a hely UNESCO világörökségi helyszín. A környéken, barlangokban folytatott régészeti ásatások is korlátokat szabtak a korszerűsítésnek, valamint a vezetékes víz megteremtése is  bonyodalmakba ütközött. Az étlapon meghagyják a klasszikus svájci gasztronómiára építő menüt, a rösztit, a különböző sült kolbászokat és a hagyományos csokoládés desszerteket. Más érdekességgel is szolgálnak majd a vendégek számára: ilyen például a helikopterrel ide szállított zongora, valamint az 1940-es évekig vezetett, muzeális értékű vendégkönyv.

Ez is érdekelheti
Hozzászólok

E-mail címe nem kerül nyilvánosságra.