Budapest–Róma az Alitalia fedélzetén

Az Alitalia járata sem többet, sem kevesebbet nem kínál, mint amire hivatott, de lehet ezzel együtt élni. Hiszen az ember korrekt szolgáltatást kap kedvező áron, jó menetrenddel.

Szerző: Németh Andrea

 

Első benyomások

Az Alitalia Budapest–Róma járatában az az egyik legvonzóbb, hogy nagyon kedvező a menetrendje. Nem kell hajnalban kint lenni a repülőtéren, hiszen 12.10-kor indul csak. Viszont röpke másfél óra alatt az örök városban találjuk magunkat, így délután még bőven van idő és lehetőség megmerítkezni az olasz életérzésben.

Check-in

gyors és zökkenőmentes. Mint a legtöbb Európán belüli légi járatnál, itt is rengetegen választják, hogy csak kézipoggyászt visznek magukkal, annál is inkább, mert így lényegesen olcsóbb a repülőjegy. Egy hosszú hévégére valljuk be, olyan túl sok holmira nincs is szükségünk, hacsak nem komolyabb üzleti útra utazunk. Az Alitaliánál egyébként a feladott poggyász súlyhatára 23 kg, ami nagyon kedvező, így ha mondjuk, nagyobb bevásárlást tervezünk, ezzel lehet kalkulálni.

 

Fedélzeti ellátás

Másfél óra szinte arra elég csak, hogy kényelmesen elhelyezkedjünk és ellazuljunk a felhők és a tiszta kék ég látványától, teljesen érthető és elfogadható, hogy erre a távolságra az utasokat nem kényeztetik meleg étellel. Sós snacket, kis zacskó rágcsálnivalót kapnak csak, és hozzá természetesen üdítőt, kávét, teát. A személyzet nem különösebben mézes-mázas, de udvarias és gyors, így tulajdonképpen mindent megkap az ember, amire szüksége van, és ami elvárható.

A gépen business osztály is rendelkezésre áll, ha valaki esetleg mégis ragaszkodik a fejedelmi bánásmódhoz.

 

Megérkezés

A csomagok épségben landoltak velünk együtt, úgyhogy indulhat is a város felfedezése. A reptérről való bejutás egyszerű és gördülékeny a Fiumicino repülőtérről. Legolcsóbb megoldásként választhatjuk a buszokat, ez 10 euróba kerül, és a menetidő nagyjából 1 óra, a buszok a Terminire érkeznek. Valamivel drágább, 28 euró a vonat, ennek viszont csak fél óra a menetideje, és ugyanúgy a Terminire érkezik, ráadásul kényelmesebb is.

Az Alitalia járata sem többet, sem kevesebbet nem kínál, mint amire hivatott, de lehet ezzel együtt élni. Hiszen az ember korrekt szolgáltatást kap kedvező áron, jó menetrenddel.

90%
Kényelmes, annyit tud, amennyi elvárható
  • Design
Ez is érdekelheti
Hozzászólok

E-mail címe nem kerül nyilvánosságra.