Üzletember vagy? Lakjál a fán!

Nem először találkozik a különlegességekre vágyó turista azzal a lehetőséggel, hogy a fákon lakhat. Sokakat vonz ez az élmény, hiszen mennyivel kellemesebb madarak szomszédjaként ébredni, mint tülkölő autókat hallgatni már kora reggel.

Olaszországban például már évekkel ezelőtt megépült az első fákra telepített ecohotel. Azóta is nagy sikert aratnak a Friuli Venezia Giulia tartománybeli Valcellinában található romantikus szállások.

Az ilyen különös szállodák lényege, hogy élvezhessék a vendégek az erdő csendjét, amelyet csak a madarak csiripelése szakíthat meg. Ez sok túlterhelt, stresszben élő ember számára jelenthet felüdülést.

Ecohotel a svédországi Granö Beckasinben

Így gondolkodhattak az egyik svédországi, fára épített hotel kreatív szakemberei is. De ott nem volt könnyű leküzdeniük bizonyos helyi ellenállásokat. Egy kicsi falu, Granö Beckasin iskoláját bezárták és félő volt, hogy szinte elnéptelenedik a település. Volt, aki az erdő érintetlen világát féltette. De egy lelkes alapító, Annika Rydman meggyőzte a helybélieket, hogy van más kiút is a felemelkedésre, s hogy szűkebb pátriájuk felvirágozhat ettől az ötlettől.

A 12 szobás ecohotel ultramodern, mind külsejében, mint szellemiségében: újrahasznosított anyagokból épült, és erős wifivel bír, ami manapság nem mellékes.  Az apartmanokat a fán egy folyosó köti össze és persze van közösségi helyiség is.

Az egyik svéd nagyváros egy órányira van, ezért ma már sokan kíváncsiságból is kirándulnak Granö Beckasinbe, de a nászutasok is nagyon kedvelik. A csend miatt e különleges hotel a külföldi üzletemberek körében is hamar népszerűvé vált. Ugyanakkor, aki izgalmas outdoor élményekre vágyik, télen kutyaszántúrára indulhat, nyáron pedig raftingolhat.

Ez is érdekelheti
Hozzászólok

E-mail címe nem kerül nyilvánosságra.