Ünnepi fények és ízek a Sofitel Budapestben

A karácsonyi hagyományokat folytatva a Sofitel Budapest Chain Bridge-ben idén is igazi erdei hangulatú dekoráció, közel 50 fenyőfa, rénszarvasok, mézeskalácskunyhó varázsol téli csodaországot, amelyet egyedi csemegék tesznek még különlegesebbé.

A Sofitel Budapest Chain Bridge-ben november 27-én kezdődött meg az adventi szezon, amelynek jegyében nem csak a dekoráció, a vendéglátás is ünnepi. A szálloda cukrászcsapata ugyanis Jeremy Cayron, a szálloda séfje vezetésével egy igencsak exkluzív édességet álmodott meg, amely tökéletesen szimbolizálja a tradíció és innováció keveredését, elhozva hozzánk a 19. századi francia népi hagyományokat. A hagyományos francia karácsonyi édesség, a „Bûche de Noël” nevét fatörzshöz hasonlító formájáról kapta, ám a Sofitel Budapest kreációjában a fehér csokoládékrémet az erdőket megidéző szarvasgomba és fenyőmag egészíti ki. Akik otthonukba csempésznének egy falatnyi karácsonyi édességet megrendelhetik a Sofitel szálloda éttermében, de a sütni tudók a szálloda Facebook-oldalán található rövid videó alapján, csupán 50 kis lépésből családi körben el is készíthetik.

A karácsonyi készülődés azonban nem merül ki ennyiben a Sofitel Budapestnél, hiszen a Karácsonyi vásár magyaros, illetve francia ízekkel egészen január 4-ig várja a látogatókat. A különleges mézeskalácsházban, illetve a szálloda bejárata melletti faházikókban már kapható többek között az ünnepekhez elengedhetetlen forraltbor, forró csokoládé, mézek és lekvárok, továbbá olyan különlegességeket is kóstolhat, mint a szarvasgombás vaddisznó szalámi, a magyaros friss kecskesajt, és Jeremy Cayron Castillo de Cenena oliva olaja.

Forrás:

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.