Újabb szállodák kaptak Hotelstars védjegyet

A Nemzetgazdasági Minisztérium, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara képviselőiből álló Bíráló Bizottság 2012. szeptember 13-án tartotta második ülését, mely során újabb 16 szálloda pályázati minősítéséről, csillagok szerinti besorolásáról döntöttek.

Andrássy RezidenciaA Nemzetgazdasági Minisztérium, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara képviselőiből álló Bíráló Bizottság 2012. szeptember 13-án tartotta második ülését, mely során újabb 16 szálloda pályázati minősítéséről, csillagok szerinti besorolásáról döntöttek.

A Bíráló Bizottság 1 db 2* superior, 6 db 3*-os, 1 db 3*superior, 7 db 4*-os és 1 db 5*-os védjegyet adományozott.
A minősítést sikeresen megszerzett szállodák a következők:
– Andrássy Rezidencia Wine & Spa (5*)
– Best Western Premier Hotel Parlament (4*)
– Hasik Hotel (4*)
– Hotel Kumánia (3*)
– Hotel Marina Port (4*)
– Hotel Palazzo Zichy (4*)
– Hotel Papillon (3*)
– Hotel Sopron (4*)
– Viking Hotel (3*)
– Hunguest Hotel Hőforrás (3*)
– Öreg Miskolcz Hotel (4*)
– Szőnyi Hotel (3*)
– Thermál Hotel Szivek (3* superior)
– Touring Hotel (2* superior)
– Villa Medici Hotel (4*)
– Zöld Hangulat Hotel (3*)
Mint ismert, a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége 2012. június 12-én megállapodást kötött, mely szerint a HOTELSTARS harmonizált európai minősítő rendszert Nemzeti Szállodai Tanúsító Védjeggyé emelve alkalmazzák a hazai szállodák minősítésére.
Az eddig regisztrált 457 szállodából 254-et minősítettek eddig, mely a hazai szállodai kapacitás 40%-át fedi le.
A minősítés három részből áll – önminősítés, helyszíni ellenőrzés, bírálat – és on-line történik, menete és részletes leírása a www.hotelstars.hu honlapon található.
A szálláshelyek minőségét tanúsító védjegy elősegíti a szolgáltatási színvonal növelését, magas szinten tartását, a fogyasztók tájékoztatását, védelmét, ezáltal hozzájárul a turisztikai piac kiegyensúlyozott fejlődéséhez. A hazai szállodáknak különösen azért előnyös a Hotelstars minősítési rendszerhez kapcsolódniuk, mert ezáltal egy az Európai Unióban gyorsan terjedő nemzetközi rendszer tagjai lesznek – már 18.000 szálloda kategorizálása történt azonos elvek alapján – s ezáltal előnyösebb helyzetbe kerülnek a piacra jutást illetően.

Forrás:

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.