Új tulajdonosnál a Sofitel Budapest Chain Bridge

Az Orbis eladja a Sofitel Budapest Chain Bridge szállodát, de továbbra is üzemelteti a házat, ahol a márkanév marad.

Az Orbis Hotel Group aláírta a Sofitel Budapest Chain Bridge hotelre vonatkozó eladási szerződést a Starwood Capital Grouppal. A tranzakció keretében, mely a következő hónapokban zárul le az Európai Unió Versenyhivatalának jóváhagyása után, a Starwood Capital Group egyik leányvállalata tulajdonába kerül az ikonikus budapesti luxusszálloda, melyet a „Sofitel” márkanév alatt továbbra is az Orbis üzemeltet egy hosszútávú menedzsment szerződés keretében, melynek kezdeti periódusa 30 év.

A megállapodás részeként a Sofitel Budapest Chain Bridge egy igen jelentős felújításon fog átesni, a Sofitel márkára jellemző modern luxus terek kialakításával. A szálloda teljes eladási ára körülbelül 75 millió eurót tett ki.

A Sofitel Budapest Chain Bridge része az AccorHotels autentikus luxusmárkájának, amely a helyi kultúrát ötvözi a francia életmóddal, hogy pazar pillanatokat nyújtson nemzetközi utazóknak, akik egyedülállóan elegáns élményeket keresnek. Belvárosi, Duna-parti elhelyezkedésével, a Lánchídra való lenyűgöző kilátásával, luxus spa-val medencével és szaunával, látványkonyhás éttermével és stílusos bárjával, korszerű konferenciatermeivel a Sofitel Budapest egy ikonikus pont Budapest szívében.

A Starwood Capital Group egy privát alternatív-befektetési vállalat, melynek fő fókusza az ingatlan, energia-infrastruktúra és az olaj- és gázipar. A vállalat leányvállalataival közösen 10 irodával üzemeltet 4 országban világszerte és több mint 3400 munkatársat foglalkoztat. A Starwood Capital Group 42 milliárd dolláros törzstőkét halmozott fel az 1991-es indulása óta és több mint 54 milliárd dollárnyi vagyont kezel.

Forrás: Business Traveller Hungary

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.