Új szállodával bővül Mórahalom

Elixír Hotel néven nyílik márciusban a dél-alföldi város legújabb medical wellness szállodája.

A Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő közvetlen szomszédságában épülő 3 csillagos Elixír az egészségturisztikai szolgáltatásokra fókuszál, félúton a gyógy- és a wellness szállodák között. A gyógyszolgáltatások alternatív gyógymódokkal történő kiegészítésével az eddigi, betegigényekhez igazodó, probléma-specifikus vendég, és betegellátás bővítését kívánják elérni.

A projekt keretében megépülő szálloda képes versenyképes áron magas minőségi szolgáltatások mellett egészségügyi terápiás programokat kínál.

A tulajdonosok korábban 2014. év végére tervezték a nyitást, de a beszerzések elhúzódása és az időjárás miatt el kellett halasztani az átadást. A 29 szobás, 64 férőhelyes szálloda kivitelezése 2014. áprilisában indult és rekordgyorsasággal be is fejeződött év végére, decemberben elkezdődött a használatbavételi eljárás.

A berendezési tárgyak beszerzése és szállítása azonban részben a beszállító kiválasztása, részben a kedvezőtlen téli időjárási és közlekedési körülmények miatt csúszik, ám ennek ellenére a projekt ütemtervét tartani tudják. A projekt befejezési határideje ugyan 2015. június 30., de az Elixír Hotel márciusban már biztosan vendégeket fogad, sőt az is elképzelhető, hogy akár ennél hamarabb is sor kerülhet az ünnepélyes megnyitóra.

A projekt összköltsége 709 millió 700 ezer forint, az összegnek 70 százaléka uniós támogatás. A Móra-Art Kulturális Kft. 496 millió 790 ezer forint összegű vissza nem térítendő támogatást nyert el az Új Széchenyi Terv, Dél-Alföldi Operatív Program keretén belül.

Forrás:

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.