Új szálloda épül Nyíregyházán

Megkezdték a Pangea Ökocentrum és Szálloda építését Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn: az állatpark mellett háromemeletes, 38 szobás hotelt, valamint oktató- és konferenciaközpontot hoznak létre 2018 júniusáig.

Ahogy Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere az 1,643 milliárd forint értékű, teljes egészében a Modern városok programja keretében zajló beruházás alapkő-letételén fogalmazott: a jelenleg is működő Hotel Dzsungel állatkerti szálláshelyet „kinőtte” a vendégforgalom.

A több mint 2600 négyzetméter alapterületű új szállodában a szobák mellett egy konferencia- és oktatóközpontot hoznak létre tantermekkel és rekreációs helyiségekkel, illetve egy száz férőhelyes konferenciateremmel. A beruházáshoz szükséges területet az önkormányzat vásárolta meg 2015-ben, a fejlesztés várhatóan a következő főszezonra, azaz 2018 júniusára készül el. Az új szállodának sajátos hangulata lesz, minden szobát más-más állatról neveznek el és ehhez alkalmazkodik majd a helyiség berendezése, kialakítása is.

A Pangea Ökocentrum és Szálloda része a Nyíregyházi Állatpark fejlesztését célzó, 6,7 milliárd forint összértékű programnak. Ennek keretében megújul például a világ legritkább és legveszélyeztetettebb állatfaja, a hópárduc kifutója és kibővítik a fókamedencét is.

A tervek szerint kiépítenek egy négy kilométer hosszú ökológiai tanösvényt, továbbá előkészítés alatt van az India-ház és egy Európában egyedülálló, 3 milliárd forintból megépülő, a jégkorszakot bemutató látványosság is. Utóbbi két beruházás 2018-ban, illetve 2019 végére készülhet el.

Forrás: MTI

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.