Több mint 300 Hotelstars tag és a türelmi idő vége

Lejárt a türelmi idő, a Nemzetgazdasági Minisztérium mostantól kampányba kezd, hogy csak azok a szálláshelyek használhassák a minősítő csillagokat, akiknek „papírjuk” van róla.

A szálláshelyek minősítése már nem kötelező Magyarországon, és a vonatkozó kormányrendelet 2012. június 30-ig adott lehetőséget a korábbi minősítési rendszer szerinti besorolási kategóriák alkalmazására. Ugyanakkor jelenleg már öt szálláshelytípus (szállodák, falusi szálláshelyek, vendégszobák és vendégházak, apartmanok, kempingek és üdülőháztelepek) minősíthető önkéntes alapon a Nemzeti Tanúsító Védjeggyel, amely alkalmas a szálláshelyek minőségének a szakmai elvárások szerinti értékelésére, a magas minőségű szolgáltatások pozitív megkülönböztetésére, és ezáltal elősegíti, hogy a fogyasztó megfelelő információk birtokában az elvárásainak megfelelő szolgáltatót válasszon.

A szálláshelyi adatbázisokban és a kereskedelmi kommunikációban viszont továbbra is előfordul, hogy olyan létesítmények is használják a korábbi kötelező minősítést, akik erre nem lennének jogosultak. Ennek a jelenségnek a felszámolása érdekében egy munkacsoport felállítását tervezi az NGM az ellenőrzésre jogosult Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, valamint a Magyar Turizmus Zrt. bevonásával, hogy a jogszerű védjegyhasználatot időszaki ellenőrzésekkel is megtámogassák, illetve, hogy az új védjegyrendszer, mint a minőség garanciája minél előbb bekerüljön a köztudatba.

A mintegy 870 magyar szállodából eddig 312 kapta meg a Hotelstars Nemzeti Szállodai Védjegyet, további 120 minősítés folyamatban van. A minősítettek nagy többsége a 3-4 csillagos kategóriába tartozik, de 10 hotel jelentkezett az ötcsillagos és az ötcsillag superior, 6 hotel pedig a kétcsillagos és a kétcsillag superior kategóriából is. Ma már a hazai szállodai kapacitás 40 százaléka minősített a jelenleg már Európa 12 országában alkalmazott  Hotelstars-rendszer szerint.

További információ a rendszerről: www.hotelstars.hu

Forrás:

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.