Tiffán-panzió nyílt Villányban

A „vörösbor fővárosában” a közelmúltban fejeződött be az a fejlesztés, amelynek keretében a Tiffán’s Pincészet tevékenysége számos új szolgáltatással bővült: többek közt szálláshelyeket, melegkonyhát is kialakítottak, európai uniós pályázat segítségével.

A Tiffán-család 1746 óta él Villányban, Tiffán Ede a kilencedik, fia Zsolt immár a tizedik nemzedék képviselője, akik szerint az elődök tisztelete is kötelezi őket arra, hogy csakis a legjobb minőségű bort termeljék, árulják és kínálják vendégeiknek is.

A Tiffán’s Pincészet Villányban már negyed évszázada foglalkozik vendéglátással is, s most ezt a szolgáltatást tették még színvonalasabbá és széleskörűbbé. A pályázati támogatás révén egyrészt családi panziót építtettek, amely 8 kétágyas szobával és egy apartmannal biztosítja a hozzájuk látogatók pihenését. Kibővülhetett a város talán legszebb terasza is – amely az „ördögszántotta hegyre”, a fokozottan védett Szársomlyóra néz –, így egyszerre már akár 90-en gyönyörködhetnek borozgatás közben a tájban. A szintén új, 45 fős különterem konferenciák, egyéb rendezvények lebonyolítására ad lehetőséget, s mindezen felül korszerű melegkonyhát is kialakítottak, amelyben a szakácsok á la carte, illetve előre megrendelt ételeket kínálnak. A teraszon található kemencében pedig bárányból, kacsából, malacból, halakból s egyéb húsokból készülnek az ételek.

A beruházás során fontos szempont volt nemcsak a megújuló energia hasznosítása, hanem az akadálymentesítés is. A panzió szolgáltatásait így még a kerekesszékkel közlekedők is igénybe tudják venni, a kirándulni vágyók pedig kerékpárokat kölcsönözhetnek a környék, a borvidék személyes megismeréséhez.

Forrás:

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.