Szállodát is terveznének a déli Klotild-palotában

2,15 milliárd forintért egy török befektető vette meg a Ferenciek terén a déli Klotild-palotát az önkormányzatból, és a hírek szerint itt is szálloda készül.

Rendkívüli ülésen döntött augusztus 15-én az V. kerületi önkormányzat a Matild néven is emlegetett déli Klotild-palota eladásáról – írja a Város Szíve blog. A műemlék 2,15 milliárd forintért egy török befektetőé lett, aki valószínűleg szállodát fog nyitni az épületben. A vevő egy török családi vállalkozás 2014. júniusában létrehozott projektcége.

A déli Klotildot már korábban is megpróbálta értékesíteni a belvárosi önkormányzat: 2010-ben a Párisi Udvarral és a Szent István tér 15-tel egy csomagban az azóta bedőlt SCD Group egyik cégének. A négy évvel ezelőtti üzlet azonban nem jött létre, mivel a vevő végül nem fizette ki a vételárat.

A mostani eladással kapcsolatban Belváros-Lipótváros nemzetközi, nyílt többfordulós pályázatot írt ki a 2009 óta üres Klotild-palota önkormányzati tulajdonban lévő részére. Ez a harmadik pályázat, amely végre érvényes és eredményes, a pályázati útmutatót pedig négyen vásárolták meg.

A Klotild-palota értékesítésére azért volt szükség, mert az épület sürgős renoválásra szorul, a műemléki felújítás becsült költsége pedig meghaladja a kétmilliárd forintot, ezért tőkeerős befektetőre volt szükség. A határidőn belül egy cég, az Özyer Grouphoz tartozó Melis Investment Kft. nyújtott be ajánlatot, mely 2 150 000 000 forint vételárról szólt.

Az Özyer Group 1948-as alapítása óta családi kézben lévő vállalatcsoport, amelynek már 7 szálloda van a tulajdonában. A cégcsoport eredetileg textilekkel foglalkozott, de mára kiegészült ékszer kereskedelmi, ingatlanfejlesztési, média, valamint energetikai üzletágakkal is.

A Váci utca 34-36. szám alatti déli Klotild-palotát 1899-ben építtette Klotild főhercegnő, északi ikerpárjával a Ferenciek tere és a Belváros képét meghatározó épület. Az északi Klotild-palotában 2012-ben nyílt meg a Buddha-Bar Hotel Klotild Palace elnevezésű luxusszálloda. (kép: www.szeretlekmagyarorszag.hu )

Forrás: HVG/MTI

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.