Szállodai wifiben jók vagyunk

Sok utazó számára fontos szempont a szálláshelyeken biztosított internetkapcsolat, az üzleti utazók számára pedig mondhatni elsődleges. A trivago.hu felmérése szerint a hotelszobákban elérhető internetszolgáltatás terén az Egyesült Államok áll az első helyen, de Magyarország is a top 10-ben van.

Az Egyesült Államokban a szállások nagy többsége, 89%-a biztosít a hotelszobákban wifi-kapcsolatot, vagy vezetékes internetet és Kanada is hasonló eredményt ért el. A listán Új-Zéland a harmadik, és Izrael, Hollandia, Szlovénia, Ukrajna is szerepel az első tízben, ahol a szálláshelyek körülbelül 80%-ában használhatják a netet a vendégek.

 

Japán és Franciaország után Magyarország a 10. a listán. Hazánkban a szállások körülbelül 78%-ában van elérhető internet a szobákban, ami 2013 óta 6%-os növekedést jelent, ekkor a világszerte több mint 700,000 szálláshely elemzésén alapuló trivago Internet Ranking listáján 72%-kal 13. helyen álltunk.

Magyarországhoz hasonló eredményt ért el Oroszország és Franciaország is. A 13. helyen most az Egyesült Királyság áll, 77%-kal. Hazánk jócskán megelőzte a listán hátrébb kullogó Svédországot, Ausztráliát, Svájcot, Németországot, valamint Ausztriát, ahol a szálláshelyek alig több mint fele biztosít a hotelszobákban internetkapcsolatot.

Forrás: Business Traveller Hungary

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.