Szállodafejlesztések országszerte

Ugyan a 2000-es évek elején kezdődött, olcsó hitelekkel és pályázati pénzekkel feltüzelt szállodaépítési lázat alaposan visszavetette a válság, még most is zajlanak fejlesztések és bővítések országszerte.

Belvárosra koncentrálva

Budapesten, a belvárosban több építkezés is zajlik: a Vigyázó Ferenc utcában hamarosan elkezdődnek a négycsillagos Zara Prestige munkálatai. A várhatóan 2014 második felében nyíló, 86 szobás hotel beruházója, a Zara Invest egyébként a Balettintézet ötcsillagos szállodává alapításáról is aláírt az ősszel egy szándéknyilatkozatot. Jövő tavasszal nyithat a Hercegprímás utcában az 52 szobás, zenei tematikára épülő butikhotel, a Hotel Ária, míg az egykori, ötödik kerületi Főposta épületében egy német befektetőcsoport 200 szobás luxushotelt tervez.

 

Az évek óta nyitásra váró Rácz Hotel sorsa is rendeződni látszik: egyezségre juthat a beruházó és az önkormányzat. A szálloda jelenleg az üzemeltető kiválasztásán dolgozik, a nemzetközi brand megnevezése után határozhatják meg a 67 szobás luxushotel nyitásának pontos dátumát.

Dunántúl

A soproni Best Western Pannonia Hotel az év végére fejezi be a két éve tartó beruházást, amelynek eredményeként többek közt a wellnessrész bővült, játékszoba, üvegfalú tárgyaló, valamint a tetőteraszon kilátó épült, 24 szobát újrabútoroztak, 17-et klimatizáltak és 20 új szoba is létesült, csakúgy, mint egy borozó és egy lovagterem.

A zalaegerszegi Arany Bárány Szálloda új konferenciatermét és wellness-fitnesz részlegét már októbertől igénybe vehetik a városba érkező üzletemberek és turisták.

Villányban a Crocus Gere Bor Hotel 10 szobával bővül, emellett kávézót, borszaküzletet és több különtermet is kialakítanak. Komlón a Sikonda Wellness Hotel ökologikus szemléletű fejlesztésen és bővítésen esik át, a projekt keretében júliusban a szobaszámot növelő (39-ről 77-re) és a jelenlegi háromcsillagos besorolásból négycsillagos szolgáltatásokat teremtő beruházás indult, amely várhatóan február végén fejeződik be.

Szekszárdon a Mészáros Borház tulajdonosa vágott bele a jövő júniusban nyíló, 22 szobás, éttermet és konferenciatermet is kínáló szállásfejlesztésbe.

Celldömölkön jövő tavasszal nyit a Jufa Vulkán Termal Resort, amely 40 szobát kínál majd négycsillagos színvonalon a fürdő szomszédságában.

Alföld

Tavaszi nyitást tervez Békéscsaba első négycsillagos szállodája, a Hotel Munkácsy, az egykori Sörház épületében, ahol a 25 szobás hotelhez sport- és wellnessrészleg készül. Szintén Békéscsabán épül az Arcanum Hotel, a 3 csillagos szálloda 26 szobát, wellnessrészleget, éttermet kínál majd, várhatóan még az év vége előtt.

Szarvason a négycsillagos, 35 szobás Liget Wellness és Konferencia Hotel is bővít: jövő év végére új épületszárnyat építenek, amelynek földszintjén medical wellness szolgáltatások kapnak helyet, míg az emeleten 5 tágas lakosztályt alakítanak ki, 12 férőhellyel bővítve a meglévő kapacitást.

Makón a Hagymatikum mellett épül egy huszas évekbeli épület átalakításával új szálloda 37 szobával, négycsillagos besorolással. A lapzártánkkor még nevet kereső hotel éttermet, fitnesz-wellness részleget és panorámás teraszt is kínálni fog, várhatóan 2014 júniusától.

Baja egyetlen szállodája, a Duna Well­ness Hotel is felújításba kezdett, amelynek eredményeként 3 és 4 csillagos, a jelenleginél tágasabb, többségükben klimatizált szobák és lakosztályok létesülnek, de megújul a Pacsirta étterem, a Nemzeti kávéház, a Török pince is, összesen 200 fős 4 konferencia terem, a jelenleginél nagyobb wellnessrészleg készül és teljesen családbaráttá alakítják a környezetet, várhatóan jövő nyárra.

Orosházán a békéscsabai Brill Hotel és Bisztró tulajdonosa építi a Hotel Brillt, amely háromcsillagos színvonalon 25 szobával nyílik a tervek szerint jövő tavasszal.

2014 nyarán nyílik az 50 szobás, háromcsillagos Barack Hotel Tiszakécskén, egyaránt megcélozva a pihenni vágyókat és gyógykúrára érkezőket.

Algyőn jövő nyárra készül el egy 18 szobás, háromcsillagos szálloda egy korábbi ifjúsági szálláshely átalakításával.

Szegeden az üzleti forgalomra és a város tudományos életére épít a négycsillagos Hotel Science, amely 2015. tavaszi megnyitása után 50 szobával és konferenciatermekkel gazdagítja a kínálatot.

Az egészségturizmusra-rehabilitációra fókuszál az Arany Korona Med-Hotel Nyíradony-Tamásipusztán; a négycsillagos létesítmény 49 szobát kínál majd, várhatóan jövő év végétől.

A debreceni Aquaticum Termál és Wellness Hotel megújítja a szobákat, a közlekedő és a közösségi tereket, a lobbit, a konyhát és az éttermet, továbbá hatalmas „gyerekvilág”, és új fitneszterem valósul meg, és a gasztronómiai kínálatban is jelentős változások lesznek.

A hajdúnánási háromcsillagos Hotel Medián a műszaki átadásra vár és várhatóan 2014-ben megnyit.

Észak-Magyarország

A Hotel Eger-Park hamarosan befejezi a bővítést, amelynek keretében többek közt kibővült medencetérrel, 4 teljesen akadálymentesített szobával, napelemparkkal várja a vendégeket.

Hollókőn négycsillagos wellness-szálloda épül 55 szobával, 60 fős konferenciateremmel, 160 fős étteremmel és spa-részleggel, jövő nyári nyitást tervezve.

Az egerszalóki Mesés Shirazban már zajlik a szálloda harmadik ütemének építése, amelynek keretében 17 szobaegység és wellness-szolgáltatások létesülnek jövő nyár közepéig. Testvérszállodája, a felsőtárkányi Bambara is hozzáfogott a szálloda második ütemének fejlesztéséhez, itt 16 szobaegység épül jövő nyárra, ám már korábban átadják a szálloda szomszédságában a Bükki Rejtély-
parkot.

A miskolci háromcsillagos, 26 szobás Lévay Villa Hotel 11 új lakóegységgel bővül, és kialakítják a szabad tűzön készülő magyaros ételek udvarát.

Balaton és környéke

A Hotel Karos Spa kétéves fejlesztésbe fogott, amelynek keretében a wellnessrészleg, a gyermekjátszó, a recepció és a konferenciatermek szolgáltatásai bővülnek és modernizálódnak.

Folyamatos a fejlesztés az alsópáhoki Kolping Hotelben is, ahol a projekt első etapjával – egy újabb lakóépületettel, a Gizella Házzal – a nyári főszezonra készültek el, a teljes beruházás várhatóan a jövő évben fejeződik be.

Zalakaroson 2015-ben nyílik a Rezidor legújabb hazai szállodája, a Park Inn by Radisson Zalakaros. A 236 szoba mellett a szálloda étteremmel, nappali bárral, 400 m2-es bálteremmel várja majd vendégeit a Gránit Fürdő szomszédságában.

Siófokon négycsillagos gyógy- és well­ness-szálloda épül, a 13 szobás hotel az ajurvédikus gyógyászatra alapozva jövőre nyit.

Gyenesdiáson folytatódik a Wellness Hotel Katalin fejlesztése, amelynek keretében az eddig három csillag superior szárny is négycsillagos színvonalra emelkedik, és bővülnek a szolgáltatások is – többek közt konferenciatermet alakítanak ki, a vendégek a fejlesztés első lépcsőjét már 2014 húsvétjától kipróbálhatják.

Forrás:

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.