Saját készítésű kézműves bor a Sofitelben

A Sofitel Budapest Chain Bridge Szentesi József borász segítségével saját bort készített. A szálloda dolgozói csapatot alapítva, saját kezűleg hétről-hétre vettek részt a szőlészet mindennapjaiban, hogy végül egy olyan bor készülhessen, melyet valóban a hotel saját borának hívhatnak.

Ismét valami egyedülállót készített a Sofitel Budapest Chain Bridge szálloda, hiszen a tavalyi Live The Fragrance elnevezésű program után, ahol a szálloda saját szedres illata ispirált ételek és szederkert került bemutatásra, idén egy újabb izgalmas projektbe vágtak bele a hotel dolgozói, mely egy új csapat, a Vineyard Sofitel Team megalakulását jelentette. A formáció igen komoly elhatározásra szánta el magát, hiszen egy igazi kézműves bor elkészítését tűzték ki célul.  A lelkes borkedvelők azonban nem csak a borkészítés végső fázisában vettek részt, hanem a bortermelés egész éves folyamatában dolgoztak a szőlőtőkék mellett, Szentesi József borásszal együtt.

A borász előzetes kiválasztásánál fontos szerepet játszott az, hogy ugyanazokat az értékeket képviselje, mint a szálloda maga. Szentesi József életében is központi szerepet játszik a környezetvédelem, hiszen a természet szabályait mindig szem előtt tartja munkája során. Hitvallása, hogy a jó bor nem a pincében, hanem a szőlőhegyen fogan és születik, így elengedhetetlen, hogy a termelésnek ezen szakaszát „zöld” elvek alapján végezze el. Leghíresebb bora a Szentesi Kadarka, mely a Magyarországon gyakori kék szőlőfajtából, a kadarkából készül, dombjai az Etyek-Buda vidéken találhatók, ezen belül is Nadapon, Sukorón, Pázmándon és a Velencei-tó mellett, pincéit pedig Budapesten látogathatjuk.

A Sofitel kézműves fehérborát május 27-én mutatták be partnereiknek, a fehérbor tiszteletére rendezett party során, a gyümölcsös zamatú Ries-Link mellé a francia sajtok, sonkák, kenyérkülönlegességek és természetesen az elengedhetetlen francia chansonok párosultak a legkitünőbb kisérőnek.

A most elkészült Ries-Linket (54% Riesling, 33% Zengő, 13% zöldveltelini)  most már a Paris Budapest étterembe betérő vendégek is megízlelhetik.

Forrás:

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.