Resorttá alakult a Hotel Caramell

November végén nyílt meg a bükfürdői Hotel Caramell nagyszabású fejlesztése révén létrejött új épületszárnya. A holisztikus szemléletet megtartva resorttá alakul a szálloda, kapacitásai jóformán megduplázódnak, és jelentősen gazdagodik szolgáltatási köre is.

A 3,5 milliárd forintos beruházás egymilliárd forint uniós forrás és állami támogatás bevonásával valósult meg. Az újjászületést tükrözi a névváltozás is, a jövőben Caramell Premium Resort néven fut a komplexum.

A szobakapacitás 62 nagyméretű lakóegységgel (köztük családi szobával és lakosztállyal) bővült, így összesen 142 szobás lett a szálloda, ahol immár 340 vendéget tudnak egy időben elszállásolni. Kiemelt figyelmet szenteltek a család- és bababarát berendezésnek: gyermekszolgáltatások egész sorát alakították ki, illetve lesz külön családbarát rész az étteremben és a wellnessben is.

Elkészült egy csaknem 2000 négyzetméteres szabadtéri és beltéri wellness- és szaunavilág, sőt a vendégek két különálló részleget használhatnak, az egyik az exkluzív Zen Spa, a másik a Csendes zóna – felnőttbarát wellness-sziget.

Kialakítottak egy ayurvedikus egészségközpontot ötféle szakrendeléssel, továbbá meditációs japánkertet, illetve privát VIP-kezelőket és suiteket létesítettek, amelyekben százféle szépészeti, wellness- és gyógykezelés érhető el. A szállodában igénybe vehető távol-keleti mozgásterápiák és spirituális önfejlesztő foglalkozások várhatóan a tartózkodási idő meghosszabbítására csábítják a vendégeket.

Egy új, 100 férőhelyes étteremmel is gazdagodott a ház, ahová nem csak szállóvendégeket várnak. Az aktív kikapcsolódás hívei bowling- és focipályát is találnak a csaknem 3,6 hektáros komplexum területén.

Nyugat-Dunántúl legnagyobb konferenciakapacitása

A Caramell Premium Resort a most átadott 500 férőhelyes konferenciateremmel együtt a Nyugat-Dunántúlon egyedülálló módon közel 700 fő befogadóképességű konferencia­komplexummal rendelkezik, így országos szintű nagyrendezvények is Bükfürdőt választhatják majd helyszínként. Érdekesség, hogy a három új épületszárnyból (wellness és gyógyászat, konferenciarészleg, lakóegységek) az utóbbi kettő ezer cölöpön áll. Nagy hangsúlyt kapott az energiatudatosság is, nincs az épületekben gázfűtés, 800 kW geotermikus energiát használnak hűtés-fűtésre.

Forrás: Business Traveller Hungary

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.