Rekordmértékű növekedés az Accornál

Az Accor-csoport 2012-ben rekordméretű növekedést ért el és több mint 38 000 új hotelszobát adott át világszerte. A világ vezető szállodaüzemeltető csoportja új üzleti modelljének köszönhetően bruttó bevételeit is jelentős mértékben – 11%-kal, több mint 11 milliárd euróra – növelte tavaly.

A menedzsment- és franchise szerződések önmagukban 25%-os bruttó bevételnövekedést hoztak, igazolva az Accor új üzleti modelljének sikerességét. A stratégia alapelemei a (főként menedzsment- és franchise szerződéssel) üzemeltetett hotelek számának drasztikus növelése és a vállalatcsoport eszközállományának csökkentése.

A 2012-ben átadott 38 000 új szállodai szoba 85%-a menedzsment- vagy franchise megállapodások eredményeképp nyílt meg. Európában főként meglévő hotelek átvétele, a fejlődő piacokon az organikus növekedés, Latin-Amerikában és Ausztráliában/Új-Zélandon pedig stratégiai akvizíciók támogatták a rekordmértékű fejlődést.

A sikerek eredményeképp az adózás előtti bevétel összegére kitűzött 510-530 millió eurós célt a csoport teljesítette. 2013 és 2016 között az üzleti modell átalakításának gyorsítására fókuszál az Accor, az üzemeltetett szállodák 40%-át menedzsment-, 40%-át franchise szerződéssel, 20%-át pedig saját tulajdonban kívánja üzemeltetni.

Forrás:

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.