Pannonhalmán nyílik az első vidéki Marriott

A Pannonhalmi Apátsági Múzeum és Galéria épületegyüttesét hotellé alakítják, amivel az ország első vidéki Marriott szállodája jön létre.

Megkezdődött a Főapátság tulajdonában lévő, műemlékileg védett épületegyüttes áttervezése és bővítése 4 csillag superior besorolású szállodává. Pannonhalmán 99 szoba, Kneipp-szolgáltatásokra és az apátsági gyógynövénykultúrára épülő wellnessrészleg, 220 fős konferenciaterem kiegészítő funkciókkal, egy étterem és egy látványsöröző épül. A jelenlegi épületben kiállítóterek, konferenciaterem és a PAUSA Apátsági Cukrászda található, ezeket részben áttervezik, funkcióikat tekintve pedig részben megtartják.

A Főapátság 2012-ben határozta el, hogy a város központi részén elhelyezkedő volt apátsági major 300 éves épületegyüttesét teljes körű rekonstrukció során felújítja és látogatóközponttá, kiállítótérré alakítja. Az épület 2015-ben kapott használatbavételi engedélyt. A látogatóközpont helyigénye azonban nem töltötte ki a meglévő telek teljes alapterületét, így a fennmaradó részek fejlesztési területként beépítetlenül maradtak. A tervezési feladat a látogatóközpont átalakítása és szállodává bővítése volt, bizonyos kiállítási és vendéglátási funkciók megtartása mellett.

A Pannonhalmi Főapátság partnert keresett a szálloda üzemeltetéséhez, és az amerikai székhelyű Interstate  szállodaüzemeltetőre esett a választásuk, a brandra a Marriott szállodalánccal kötnek hosszú távú megállapodást.

A Marriott márkák közül az Autograph by Marriott kollekciót választották ki, amely a felső középkategóriát képviseli,  és lehetőséget biztosít az általános Pannonhalma brand fejlesztésére éppúgy, mint a szálloda magas színvonalú üzemeltetésében történő megjelenítésre.

Az alapkövet jövő márciusban teszik le, a beruházás várhatóan 2019 végére fejeződik be, az ünnepélyes megnyitóra 2020 húsvétján kerülhet sor.

Forrás: Business Traveller Hungary

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.