Öko-szállás a hegyek közt

Július elején megnyílt a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Irotán az EcoLodge nevű környezetbarát üdülőhely, amely három, 170 négyzetméteres, hat férőhelyes luxusvillát kínál.

Minden ház külön stílusban épült: az Alsó Ház jellegében rusztikus, vidékies, a Középső Ház retro stílusú, az 1960-as évek világát idézi, míg a Felső Ház letisztult, modern dizájnról árulkodik.

A luxus kategóriájú üdülőépületek klímasemlegesek: a házak fából épültek, szigetelésük cellulóz, az illemhelyiségek öblítéséhez és a mosógépekhez esővizet használnak, az áramot napelemek szolgáltatják, a hulladékot szelektíven gyűjtik, télen pedig fatüzelésű kályhák adják majd a meleget. A házakhoz közös, természetes úszómedence is tartozik.

Irota egy rendezett, kis falu a Cserehát dombvidékén, Aggtelek és Tokaj között. A projektet holland magánberuházók valósították meg: Lennard de Klerk és Jeroen van Drunen korábban már felújította a falu egyik romos kúriáját, amely ma lakóépületként szolgál, illetve ott működik az Irota EcoLodge recepciója.

További információ: irotaecolodge.com

Forrás: Business Traveller Hungary

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.