Nőtt a szabad szobák száma a foci-eb idején

A Trivago.hu szálláskereső weboldal áprilisban készített felmérése szerint a magyarok által a bajnokság idejére leadott szálláskeresések 41%-a a foci Eb helyszíneire irányult. Ám a keresettség azóta jelentősen lecsökkent, a szálláshelyeken a korábbinál több üres szoba áll rendelkezésre.

A június 10. és július 10. közötti időszakra a magyarok által az elmúlt félévben leadott összes szálláskeresés már „csak” 26%-a irányul az Európa-bajnokságnak otthont adó tíz francia városra, bennünket a legfrissebb adatok szerint az északír, osztrák és svájci szurkolók követnek. Az érdeklődés egyébként más nemzetek szurkolói esetében is csökkent; az osztrákok körében 24%-ról 16%-ra, a szlovákoknál 23%-ról 11%-ra, a lengyeleknél pedig 20%-ról 11%-ra esett.

Ezzel párhuzamosan azonban nőtt a magyar válogatott meccseinek otthont adó 3 város szabad szálláshelyeinek száma a Trivagón. Másfél hónappal ezelőtt Bordeaux-ban az osztrák-magyar meccs napjára a helyi szállások mindössze 4%-a volt elérhető a szálláskeresőn, az Izland elleni meccs helyszínén, Marseille-ben is 96%-os volt a foglaltság június 18-án. Lyonban a magyar-portugál összecsapás idejére, június 22-re a szálláshelyek 13%-a volt szabad. Jelenleg a bordeaux-i szállások 12%-a, a marseille-i helyek 14%-a még foglalható, Lyonban pedig 24%-os a szabad szálláshelyek aránya, tehát mindhárom városban több szoba kiadó, mint áprilisban.

Forrás: Business Traveller Hungary

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.