Megújult a Danubius Health Spa Balnea Pöstyénben

Sikeresen befejeződött az a 9 millió euro értékű beruházás, amelynek keretében öt hónap alatt a vendégek igényeinek figyelembevételével átszervezték, és teljes körűen felújították a pöstyéni Danubius Health Spa Balnea központot, amely Közép-Európa egyik legmodernebb ilyen létesítménye lett.

Két pavilon teljes egészében megújult, csakúgy, mint a medencék a harmadik pavilonban, amelynek nagy részét már 2011-ben renoválták. Közel 7 ezer négyzetméter területet újítottak fel, és nagyjából 6 ezer négyzetméternyi cserepet fektettek le. Teljesen lecserélték a vezetékeket, az egész szellőző- valamint a légkondicionáló rendszert.

A rekonstrukció mind a vendégek, mind pedig a személyzet számára is kényelmesebb környezetet biztosít. A kényelmes és modern kezelő helyiségek 2014. március 31-től állnak a pöstyéni fürdőt felkereső vendégek rendelkezésére, ahol a legnépszerűbb és legkeresettebb kezeléseket és kúrákat élvezhetik természetes gyógyforrások – termál ásványvíz és kénes iszap formájában.

A termálvizes, úgynevezett Tükör medencéket hideg és meleg vizes részekre osztották, így azok a vendégek, akik számára ez idáig nem volt javasolt a meleg vizes medence használata, szintén igénybe vehetik ezt a kezelést.

A rehabilitációs központot a legkorszerűbb rehabilitációs gépekkel szerelték fel el, amelyek a reumás ill. műtét utáni állapotban lévő térd-, váll- valamint egyéb ízületek kezelését segítik. Egy kiskonyha, illetve egy gépkocsi is elhelyezésre került az ergoterápiás részlegen, ahol a páciensek gyakorolhatják a mindennapi életbe való visszatéréshez szükséges mozdulatokat.

A balneoterápiás központban mostantól zavartalan működést biztosító, teljes gyógyászati személyzet dolgozik, lehetővé téve az orvosi ellenőrzések hatékonyabb időzítését valamint a várakozási idők rövidülését.

A gyógyászat vendégei illetve a nagyközönség rendelkezésére áll egy új, 300 négyzetméternyi területen fekvő Danubius Premier Fitness központ is, szintén saját recepcióval. A vendégek kényelmét szolgálja továbbá egy különleges zuhanyokkal ellátott szauna terület, pihenő terület közvetlen kapcsolattal a medencékhez, valamint egy szépségszalon.

„A Danubius Health Spa Balnea a legszebb, a legmodernebb és Közép-Európa legkiemelkedőbb minőségű balneoterápiás és rehabilitációs központja. ” – jelentette ki Klaus Pilz, a pöstyéni fürdő vezérigazgatója. Hozzátette, hogy a fürdőkomplexummal kapcsolatos jövőképe a reumás betegségek kezelésén valamint az aktív rehabilitáción túl a megelőző ellátási szolgáltatásokra is kiterjed.

Forrás:

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.