Megújult a bajai Duna Wellness Hotel

Befejeződtek a munkálatok Baján, a Duna Wellness Hotelben: a fejlesztés során a másfél évszázados műemlék épület kívül-belül megújult, jelentősen emelkedett a meglévő szolgáltatások színvonala, új szolgáltatások jöttek létre, a szálloda szobái immár 3 és 4 csillagosak.

Az uniós és hazai támogatásból, valamint saját forrásból finanszírozott beruházás nem csak a tulajdonos-üzemeltető Duna Kft. számára fontos, hanem a városnak is, hiszen ez Baja egyetlen szállodája, ezért a fejlesztés a környék komplex turisztikai vonzerejére és versenyképességére is kiemelkedő hatással bír.

A projekt a szálloda fő szárnyának teljes felújítását tűzte ki célul. Ennek keretében átépítették és részben felújították az itt található 19 vendégszobát, a főszárny összes folyosóját, a lépcsőházat, megújult a bejárat, az előtér és a recepció is. Az átépítések tágasabb, igényesen berendezett szobákat, megújult közösségi tereket, magasabb komfortfokozatot eredményeztek, a vendégek igényeinek megfelelően. Az épület lapostetős része felett két szinten emeletráépítéssel 4 új szoba született. A vendégszobák több mint fele klimatizált.

Az étteremben a felújítás során a stukkós mennyezet megmaradt ugyan, de az oldalfalak hangulatelemekkel történő ellátásával, a belső nyílászárók cseréjével, felújításával, az igényes burkolatokkal és új berendezéssel a vendégtér új arculatot kapott. Az étterem új elnevezése „Pacsirta” lett, annak emlékére, hogy az épületben forgatták 1963-ban a „Pacsirta” című film több jelentét, Páger Antal és Tolnay Klári főszereplésével, ezt egy Páger Antal emlékfal is jelzi.

Az étteremhez kapcsolódóan megtörtént az oldalterasz téliesített beépítése az étterem teljes szélességében és közvetlen összekapcsolási lehetőséggel. Itt jött létre egy új szolgáltatás, a „Nemzeti Kávéház”, egy hagyományokhoz hű, klasszikus kávézó. A név a műemlék épület történelmét eleveníti fel, hiszen a múlt század közepéig a szálloda és az akkori kávéház is „Nemzeti” néven üzemelt.

A főterasz és a szabadon maradó oldalterasz új burkolatot kapott, megtörtént a régi műkő korlát felújítása, megújultak az árnyékolók. A főterasz főbejárat felőli kétharmad része az étterem teraszaként funkcionál, a Sugovica felőli egyharmad főterasz az újonnan épült „Nemzeti Kávéház”, a szabadon maradó oldalterasz pedig a Bartók és Türr termek tartozéka lett.

A fejlesztés során a vendégek igényeinek megfelelően újult meg a wellness részleg is, amelynek mintegy 53 négyzetméterrel bővült az alapterülete, megtörtént a gőzkabin áthelyezése és bővítése, jakuzzi kialakítása és egy természetes fénnyel megvilágított pihenő kiépítése.

További információ: www.hotelduna.hu.

Forrás: Business Traveller Hungary

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.