Megújulnak a margitszigeti szállodák

Látványosan megújulnak a DHSR Margitsziget közösségi terei, valamint a Grand Hotel Margitsziget szobái.

A Danubius Health Spa Resortban, egymilliárd forintot meghaladó beruházás keretében átépítésre kerül a lobby, a földszinti konferenciatermek, a gyógyászati recepció valamint a vendéglátó egységek.

A jelenlegi Boróka Bár helyét egy bisztró jellegű étterem veszi át, a Kamilla Presszó helyén pedig négy, multifunkciós, nappali fényes különterem épül, beépített technikával és a mobilfal rendszernek köszönhetően variálható méretekkel. A szállodában folyó rendezvényekről a főbejárattal szembeni fali panelen található, egyedileg irányítható, digitális információs rendszer segíti majd a tájékozódást.

A túlnyomórészt üvegfelületekkel határolt lobbyban a vendégek az épületen belül is a margitszigeti zöldkörnyezetben érezhetik magukat. A front office pult mögötti üvegfal a Japánkertre enged rálátni. Az első ütem befejezését 2018 februárjára tervezik.A második ütemben a régi gyógyászati recepció helyén épül kényelmes váró, valamint külön bejáratot alakítanak ki a Nagyrét felől a gyógyászati részlegek vendégei, illetve a konferenciák résztvevői számára.

Ezzel párhuzamosan megkezdődik a Grand Hotel Margitsziget második emeleti szobáinak felújítása, a 2016-ban elindult munkálatok folytatásaként. A több százmillió forintos beruházás során egy új szobatípussal, a nagy alapterületű deluxe plus kategóriás szobákkal bővül a kínálat.

Az 1873-ban Ybl Miklós tervei alapján épült Grand Hotel szobáinak berendezését az épület stílusához illően a monarchia korabeli hangulatát visszaadó, klasszikus, visszafogott elegancia jellemzi, Caesar Herrer tervei szerint.

Forrás: Business Traveller Hungary

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.