Megnyílt Makó első négycsillagos szállodája

Szeptember középén adták át a nagyközönségnek Makó első négycsillagos szállodáját, a Grand Hotel Glorius-t, a település legismertebb attrakciója, a Hagymatikum fürdőkomplexum szomszédságában.

Bő egy évvel ezelőtt vett fordulatot Makó egyik legszebb belvárosi épületének az élete, amikor is a beruházók hozzáfogtak nagyszabású tervük kivitelezéséhez, és a Hotel Gloriusban közel 2000 m²-en kávéházat, étteremet, szállodát és wellness részleget alakítottak ki. A szálláshely egyik különlegessége belsőépítészeti megoldásaiban rejlik, amely a 20-as, 30-as évek art deco stílusának nagyvilági pompáját idézi. Az arany, fekete és ezüst színek, a különleges gonddal kiválasztott tapéták, bútorok, kelmék mind-mind azt a cél szolgálják, hogy a hotelbe betérő szállóvendégek „A nagy Gatsby” világában érezhessék magukat. Ráadásul a szálloda éttermében egy katalán séf gondoskodik a különleges ételkínálatról.

 

A Glorius Hotel beruházói a huszas-harmincas évek megidézése érdekében Magyarország és a világ közeli és távoli részeiben kutatták fel azokat az anyagokat, felszereléseket, berendezéseket, amelyek elképzeléseiknek megfeleltek. A szállodában 37 kétágyas szoba kapott helyet, többek között nászutas és elnöki lakosztályokkal, wellness és fitnesz részleggel. Az épület 50 fő befogadására alkalmas konferencia teremmel, és igényes tárgyalóval is rendelkezik.

Az 1920-as években az Arad-Csanád megyei takarékpénztárnak helyet adó épület átépítésére, bővítésére és felújítására a Nemzetgazdálkodási Minisztérium által kiírt üzleti célú szálláshelyek fejlesztése pályázat teremtette meg a lehetőséget.

 

Forrás:

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.