Már üzemel Orosházán új szállodája

Új háromcsillagos szálloda épült Orosházán a belvárosban, amely a városba és térségébe érkező szabadidős, illetve üzleti turisták fogadását tűzte ki célul.

Orosházán korábban nem volt minőségi szálloda a belvárosban, a régi Alföld szálloda elavult, le kellett bontani, az üzletemberek a belvárostól hat kilométerre, Gyopárosfürdőn találtak megfelelő szálláshelyet. A kisvárosnak erős az ipara, jelentős a külföldi befektetők aránya, így van kereslet az üzleti célú utazók részéről belvárosi szálláshelyre.

Az újonnan épült, 25 szobás Hotel Brill alkalmas üzleti megbeszélések és találkozók lebonyolítására. A korábban csak étteremként működő épületkomplexumban jelenleg 20 embert foglalkoztatnak, a beruházással számuk kilenccel bővült.

A békéscsabai GAB-HOR Kft. Békéscsabán és Orosházán üzemeltet egy-egy szállodát 25-25 szobával, és egy-egy százfős éttermet a két városban. A több éve üzemelő békéscsabai Hotel Brill 80-90 százalékos kihasználtság mellett nyereségesen működik, éves árbevétele 2014-ben meghaladta a 100 millió forintot .

Az összesen 247,7 millió forintos beruházáshoz a  GAB-HOR Kft. 173,34 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Dél-Alföldi Regionális Operatív Program (DAOP) szálláshely fejlesztésre elkülönített keretéből.

Forrás: MTI

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.