Kreatív üzleti szállodák

Egyre több üzleti utazókra specializálódott szálloda rendelkezik modern és nyilvános, a munka céljára elkülönített területekkel. A HRS összegyűjtött 10 olyan innovatív hotelt, amelyek az üzletemberek speciális munkakörnyezet – igényeit is kielégítik.

A „munka után” szókapcsolat a mai üzleti utazó számára szinte teljesen ismeretlen, hiszen a laptop és az okostelefon a szállodába való bejelentkezés után is folyamatos elfoglaltságot biztosít. A HRS egyik vendégszavazása szerint az üzleti utazók 45,6%-a rendszeresen dolgozik a szállodában is. Ehhez a tendenciához alkalmazkodva már a legtöbb hotel egyszerű előterek helyett speciális, kellemes munkakörnyezetet biztosít vendégei számára, komoly technikai infrastruktúrával. Mindebből az üzleti utazók sokat profitálnak, hiszen akár a többi vendéggel is üzleti kapcsolatot tudnak kialakítani, a helyi szabadúszók és a kreatívok ugyanis szívesen választják átmeneti munkahelyként a szállodákat. Ugyanakkor a hotel tulajdonosa a gasztronómiai kínálat miatt részesül további bevételben. A legnagyobb német szállásfoglalási portál, a HRS 10 olyan kiemelkedő nemzetközi szállodát gyűjtött össze, melyek különösen népszerűek az üzleti utazók körében.

Marriott Amsterdam*****

A Marriott aktívan foglalkozott a munkakörnyezet kérdésével, és kifejlesztett egy új koncepciót a konferenciák és a találkozók lebonyolítására, amelyben a fókusz a közösen használható, dinamikus és innovatív munkaterületekre került. A Marriott Amsterdam tágas hallja nemes design elemekkel, egyének és csoportok számára egyaránt megfelelő terekkel, és fejlett kommunikációs technológiákkal rendelkezik. További erőssége a modern konferenciaterem, mely videokonferenciákra is alkalmas, valamint táblákkal és dokkoló állomásokkal szerelték fel – ezek érintőképernyőn és alkalmazásokon keresztül egyaránt vezérelhetőek.

 

Hotel Westin Grand München*****

A „Westin Tangent” üzleti környezet koncepció jegyében az ötcsillagos müncheni szálloda a mobil üzleti utazók igényeire koncentrál, és interaktív teret biztosít a gördülékeny információcseréhez – vezetékek nélkül és ingyenes internet-hozzáféréssel. Itt a vendégek eldönthetik, hogy a szálloda terjedelmes halljában, vagy a kisebb csoportok számára fenntartott, a legkorszerűbb technológiával – táblákkal, valamint videókonferenciákra is alkalmas hangrendszerrel – felszerelt termekben szeretnének dolgozni.

 

Hilton Canary Wharf London ****

Személyes terek a modern üzleti utazók számára – egyenesen London üzleti negyedének a szívében. Business szint, konferenciatermek, vagy újonnan kialakított előtér – a brit fővárosban található négycsillagos Hilton szálloda az elegancia, a modern technológiák és az átgondolt elrendezés kombinációját kínálja.

9HOTEL CENTRAL Brüsszel***

A brüsszeli központi pályaudvar mellett található modern szálloda az otthon és az iroda elemeit egyesíti a tágas, nyitott munkakörnyezetben. A design és fa elemek, valamint a klinkertéglák elegye remek hangulatot teremt, és kiváló találkozóhelyet biztosít. A vendégek kényelmesen dolgozhatnak a hosszú asztaloknál, vagy a teljesen berendezett fülkékben, a wi-fi kapcsolat non-stop biztosított az összes felhasználó számára.

 

Hotel Shangri-La China World Summit Wing Beijing*****

Ázsiát is elérte a munkahelyi környezet-mánia, amelynek egészen speciális változatát fedezhetjük fel a Pekingben található Hotel Shangri-La China World Summit Wing szállodában. Számos számítógéppel és bőrfotellel felszerelt munkaterületet alakítottak ki a hallban, ezek szinte hívogatják az üzleti utazókat, hogy stílusosan és társaságban dolgozzanak. Az egész hotelre kiterjedő wi-fi kapcsolat mellett a vendégek 716 kényelmes üzleti szobából és csúcstechnikával felszerelt konferenciateremből választhatnak.

 

The Flag Zürich***

A zürichi apartmanhotel központi eleme a fényárban úszó előcsarnokban található, 20 fős, fából készült asztal. A kreatív munkahelyi környezethez modern berendezések és technológiai innovációk – például az intergrált USB felhasználói felületek – járulnak hozzá.

 

Lindner Congress Hotel Frankfurt****

Ami kísérletként indult, gyorsan szabvánnyá vált. A frankfurti szálloda halljában található nagy íróasztal napjainkban a kötetlen légkörű üzleti találkozók színtere. A konnektorok az íróasztalon, valamint az előadások megjelenítésére szolgáló fali, síkképernyős monitor támogatja az interaktív munkát vagy a csoportos megbeszéléseket a rendezvények és a konferenciák idején.

 

Ace Hotel New York***

Az Ace Hotel divatos alternatív irodaként gazdagítja New York kínálatát. A Broadway közvetlen közelében található hotel a technológiára fogékony vállalkozók találkozóhelye, akik ihletet kaphatnak az őket körülvevő nyüzsgő környezetből. A szálloda halljában a modern design találkozik a vintage hangulattal – a hosszú, fából készült asztalok a kényelmes velúr kanapékkal kombinálva tökéletesen illeszkednek a retro stílusú bankárlámpákhoz. Bónuszként a szomszédos bár akár ebédidőben is kimeríthetetlen koffein- és koktél-utánpótlással rendelkezik. A hall használata a vendégek és a helyiek számára egyaránt ingyenes. A szállodában szükség esetén üzleti találkozókra elkülönített konferenciateremeket is foglalhatunk.

 

Pullman Paris Montparnasse****

A párizsi designszálloda a modern kommunikációs technológiák használatával és kifinomult részleteivel a mai üzleti utazók igényeire koncentrál. A hotel területén ingyenes wi-fi és számos elérhető konnektor áll rendelkezésre. A stílusos munka már nem csak vágyálom a futurisztikus hallban, az előcsarnokban, vagy akár a bárban, ahol a kiváló fényviszonyoknak köszönhetően egyedül és társaságban is kellemes dolgozni.

 

Istanbul Asia Radisson Blu Hotel*****

A modern, kortárs hangulatú szállodát Törökország egyik leghíresebb építésze, Sinan Kafadar tervezte. A hatalmas hall számos kanapéval és fotellel várja az üzleti utazókat és az informális összejövetelek résztvevőit. A nyitott könyvtár hálózati csatlakozókkal és elkülönített számítógépes fülkékkel teszi a helyet népszerű üzleti találkozóhellyé. Aki szívesebben dolgozik a szabadban, használhatja a teraszt, ahol szintén elérhető a szálloda wi-fi hálózata.

Forrás:

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.