Klímasemleges szálláshely Magyarországon

Magyarország egyetlen klímasemleges szálláshellyel büszkélkedhet: az Irota EcoLodge Miskolctól 120 km-re található Észak-Magyarországon, egy zsákfaluban.

A három luxus nyaralóból álló fenntartható üdülőhelyet két holland vezető működteti. Külön érdekesség, hogy a villákhoz egy klórmentes, ún. természetes (bio) úszómedence is tartozik, ami a maga nemében szintén az első és az egyetlen az országban. „Bár a hazai szállodák egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a környezetvédelemre, nincs másik klímasemleges szálláshely Magyarországon. Valóban egyedülálló az Irota EcoLodge törekvése, amely ekkora hangsúlyt fektet a környezet kímélésére és odafigyel szénlábnyomának mértékére.” – mondta Karakasné Dr. Morvay Klára, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége Környezetvédelmi szekciójának elnöke.

Nappali a klímasemleges nyaralóban

Fotó: turizmus.com

 

Az Irota EcoLodge célja követendő példát mutatni a hazai vendéglátóipar számára arra  „Szeretnénk másokat is arra inspirálni, hogy próbálják meg ötvözni a luxus életmód és a környezettudatos pihenés adta lehetőségeket. Jó érzés tenni valamit azért a csodálatos, szinte érintetlen magyar tájért, amely körülveszi az üdülőnket.” – mondta Lennard de Klerk mérnök, az Irota EcoLodge megálmodója, építője és egyik tulajdonosa.

A különleges szálláshely klímasemleges mivoltának igazolásaképpen az Irota EcoLodge minden évben közzé teszi szénlábnyom jelentését. A második év működését lefedő aktuális jelentés elkészült, az eredmény: 203 kg CO2 negatív nettó kibocsátás.

Forrás: Business Traveller Hungary

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.