Illattematizált hotelfejlesztés Sikondán

A Mecsek völgyének egyedi mikroklímájára építve az illatokat helyezi fókuszba Sikonda település megújuló szállodája, az Ambient Hotel & AromaSPA **** Sikonda.

Az egyedi koncepció a szobák illatosítása és belsőépítészetei megoldásai mellett tetten érhető lesz a wellness részlegen, de még az étlapon is. A pályázati támogatásból létrejövő beruházásnak köszönhetően – mely a biogarden hotelek filozófiája mentén újul meg – hamarosan a korábbi 3 csillag superior Hotelstar Union besorolás helyett már 4 csillaggal büszkélkedhet a márciustól az Accent Hotel Management által üzemeltetett komplexum. Átalakulnak a közösségi terek, a wellness részleg, az étterem, a konferenciaterem, de új szabadtéri pihenőhelyeket is létrehoznak, továbbá a jelenlegi 82 férőhelyes kapacitás 150 főre bővül. A szállodában a pályázati keretből 26, míg önerős fejlesztésként 12 új szoba kerül kialakításra, amelynek eredményeképpen hamarosan 77 szoba, lakosztály és apartman várja majd a pihenni vágyókat.

A mintegy tíz évvel ezelőtt a Mecsek völgyében feltörő forrásokra épült hotel teljesen új arculatot kap. Új és különleges, hosszabb tartózkodásra és speciális igényekre fókuszáló szolgáltatáscsomagokat vezetnek be, amelyek hozzájárulhatnak a fizikális és mentális felfrissüléshez.

Az új koncepció középpontjába Sikonda egyedi mikroklímája kerül, hiszen az üdülőfalu kiváló természeti adottságai folytán rendkívül jó levegővel rendelkezik. Ez adta az alapötletet az „illathotel” megvalósításához, melynek eredményeképpen a természeti értékekhez visszanyúló komplexum jön létre. A hazai szálláspiacon jelenleg még nincs olyan létesítmény, ahol ilyen mértékben, és ennyire tematizáltan valósították volna meg ezt az átfogó illatmarketing filozófiát. A szobák egy részénél a helyiség illatosítására – természetesen visszafogott mértékben – menta, kamilla, mandula vagy levendula illatanyagot használnak majd, és ezek jelennek meg a fürdőszobai bekészítések, így a tusfürdő, a szappan, a sampon és a testápoló esetében is.

A dekoráció szintén ezen elgondolás mentén valósul meg: az ágysál színe, az egyes bútorok kárpitja és a fali dekoráció mind utal majd az adott illatjegyre. Ez a filozófia egyébiránt nem csak a szobákban, hanem a szálloda teljes területén megtapasztalható lesz. Az étlapon és itallapon olyan kreatív receptek kapnak helyet, amelyben a szálloda illatait alkotó növények alapanyagként szerepelnek, de a spa részleg kínálatában is választhatóak lesznek olyan kezelések, fürdők és szaunafelöntések, amelyek során a négy illat valamelyikét használják.

A fejlesztések a Dél-Dunántúli Operatív Program, Gyógyító Magyarország – Egészségipari Program Üzleti célú szálláshelyek fejlesztése pályázat keretében a DDOP-2.1.2-12-2012-0033 kódszámú „Sikonda Wellness Hotel ökologikus szemléletű fejlesztése és bővítése” című projektnek megítélt nettó 460 466 714 forintnak köszönhetően valósulhatnak meg. A beruházás teljes költségvetése nettó 657 809 592 forintot tesz ki.

Forrás:

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.