Horizont Resort****, Szlovákia, Stará Lesná (Tátralomnic)

Január végi ottjártamkor a tömegturizmustól mentes magas-tátrai üdülőhely, Stará Lesná (Felsőerdőfalva) a legszebb téli arcát mutatta.

Megérkezés: A szikrázó napsütésben szinte ragyogott a behavazott táj, s a fenyvesen át vezető bekötőút végén nem várt wow-élményként tárult elénk a szálloda fektetett háromszög formájú épülete, amelyhez a hegyvonulatból kiemelkedő három havas csúcs (köztük legmagasabbként a Lomnici-csúcs) pazar látványa szolgált természetes díszletül. Drukkoltunk, hogy hegyoldali szobát kapjunk, sikerült, így gyakorlatilag az ágyból gyönyörködhettünk a csúcsok napszaktól függően változó arculatában.

A Hotel Horizont jelenleg a Magas-Tátra egyik legmodernebb wellness-szállodája, amelyet a korábban itt működő kétcsillagos szocreál szálló teljes átalakítása után tavaly májusban nyitottak meg. Két kilométerre fekszik Tátralomnic központjától, a térségben télen ingyenes menetrend szerinti síbusz jár.

Szoba: Biztonságérzetünket emelte, hogy a házban a kulcskártya nemcsak a szobák nyitására szolgál, hanem a közösségi terekből is ezzel lehet átjutni a lakóegységekhez vivő zárt lépcsőházba, ami garantálja a nem szállóvendégek kívül tartását.

Előéletéből fakadóan a házban vannak kisméretű szobák is, nekünk pont egy ilyen jutott, aminek csak egyetlen hátrányát, a szekrényt hiányát éreztük. A szobai bekészítés gáláns, a vízforraló mellé többféle tea és instant kávé is jár. A televízió kínálatában több magyar csatornát is találtunk. Tetszett, hogy a közösségi terek és a szobák berendezésében a természetes anyagok és a meleg földszínek dominálnak.

Wellness: A szálloda vendégei ingyen használhatják a keleties hangulatú, exkluzív wellnessközpontot, amelynek jellegzetes alapanyaga a cédrusfa. A lazítást kezdhetjük a nagy relax medencében vagy egy koktéllal a vízibárban, folytathatjuk a megnyugtató fény- és hangeffektusokkal hangulatossá tett szaunavilágban, majd az izzadás után tátrai forrásvízben csobbanhatunk, esetleg választhatunk a beépített vízeséssel különlegessé varázsolt pihenőszoba, az egyénileg állítható jacuzzi és a melegített vízágy között, amelytől én alig tudtam elszakadni. A szauna szigorúan textilmentes.

A ház büszkesége a legfelső szinten kialakított VIP Sky Lounge, amely lényegében egy kibérelhető privát zóna. Vendégeit üvegfalú szaunával, teakonyhával, hatalmas tetőterasszal, pihenőágyakkal, távcsővel és az épület fölé „kilógatott” nyitott jakuzzival kényeztetik, ahonnan „széles vászon” élvezhetik a tátrai hegyvonulat, éjszaka pedig a csillagok látványát.

Szolgáltatások: A Horizont másik különlegessége a legkorszerűbb világítás- és hangtechnikával felszerelt konferenciaterem, ebben egyszerre 260 embert is le tudnak ültetni, de van egy 20 és egy 50 fős termük is.

A szálloda törekszik arra, hogy házon belül tartsa vendégeit, a kisebbeket játszószoba és hétvégenként animátor szórakoztatja, a nagyobbak billiárdozással, dartsszal, csocsózással múlathatják az időt. Ottlétünkkor korcsolyapálya is üzemelt az udvaron, ez jó időben sportpályává lényegül át.

Vendéglátás: A ház dicséretére válik a látványkonyhás, helyi ízekkel feldúsított reggeli, ami olyan gazdag, hogy nekem késő délutánig kitartott. A közösségi élet kellemes színterei még a lobby bár, az angol stílusú szivarszalon és kandallós borbár is. De a legkellemesebb meglepetés talán a mindenre odafigyelő, udvarias kiszolgálás volt. A Horizont Resort olyan szálloda, ahova családdal is szívesen visszamennék.

Fucskó Hajnalka

100%
Awesome
  • Design
Ez is érdekelheti
Hozzászólok

E-mail címe nem kerül nyilvánosságra.