Ellenőrzik a hotelcsillagokat Németországban

Németországban ezentúl még komolyabban veszik a szállodacsillagok használatát.

A német szállodák jelentős hányada jogtalanul használja a csillagait – állapítja meg a Német Szálloda- és Éttermi Szövetség (DEHOGA) felmérése. A szövetség 3000 németországi, magát csillagokkal reklámozó szálloda vizsgálata után jutott arra a megállapításra, hogy azok 8 százalékánál lejárt vagy felmondásra került a csillaghasználati jog.

A DEHOGA szállodabesorolással foglalkozó leányvállalatának ügyvezetője, Markus Luthe szerint nem minden esetben van szó szándékos csalásról. Előfordul, hogy a tulajdonosok elfelejtik meghosszabbítani a használati jogot, és az új, még tapasztalatlan üzemeltetők is gyakran megfeledkeznek arról, hogy Németországban a hotelcsillagok védett márkának számítanak.

Az online-értékelések korában azonban minden korábbinál nagyobb a hotelcsillagok, mint objektív orientációs eszközök jelentősége – véli Markus Luthe. A cég ezért a jövőben szoftver segítségével fogja felderíteni a csillagokkal elkövetett csalásokat, és a szállodákat is nyomatékosabban figyelmeztetik majd, ha a csillaghasználati jogosultság három év után lejár. Azt a hotelt pedig, amelyik a figyelmeztetés ellenére sem hagy fel az illegális használattal, jelentik a versenyhivatalnak.

Forrás: turizmus.com

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.