Elkészültek az Ice Hotel idei tervei

A svéd Jukkasjärvi-ben található szálloda nemcsak azért különleges, mert itt minden jégből készül, vagy jégtalapzaton áll, hanem mert minden évben újra felépítik.

A benyújtott 150 munka közül 15 alkotóét választották ki, 13 különböző országból. A lakosztályok mellett további 20 szoba és egy nagy terem áll rendelkezésre esküvők és különböző ünnepségek megrendezésére.

Az egyik idei győztes lakosztály berendezését az éghajlatváltozás és a tengerek túlhalászása ihlette. „Azt gondoltam, izgalmas lenne, ha egy észak-svédországi folyó megfagyott vizét használnám fel az építéshez, és a falakat kagylóhéjakkal, halakkal és korallokkal népesíteném be” – mondta az egyik művész, Jonathan Paul Green.

jéghotel
Az egyik mű egy női torzót ábrázol. Fotó: turizmus.com

A művészek minden évben munkáikkal reflektálnak az aktuális társadalmi problémákra és történelmi eseményekre. Az egyik hatalmas szfinx-szerű mű egy női torzót ábrázol, utalva bizonyára a „Me too” történetekre.

Az Ice Hotel idén várhatóan december 14-én nyílik meg. Jövőre immár a harmincadik fennállását – és évenkénti megújulását – ünnepli, hiszen 1989 óta minden télen megalkotják a világ egyik legkülönösebb szállodáját a közeli Torne folyó jegén.

 

Ez is érdekelheti
Hozzászólok

E-mail címe nem kerül nyilvánosságra.