Egy éves az Aria Hotel Budapest

A Zene Világnapján ünnepelték Budapest első zenei tematikájú boutique szállodájának születésnapját. A hotelt tavaly nyitotta meg három, magyar származású, New York-i tulajdonosa, Henry Kallan, Alexander Rovt és Izsák Róbert.

A születésnapon részt vett Rost Andrea Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas művész, a szálloda tiszteletbeli operakurátora; Rúzsa Magdolna, a hotel tiszteletbeli könnyűzenei kurátora; jelen volt Király Viktor, aki nemrég itt mutatta be Los Angelesben készült új videóklipjét és a Papp László Sportarénában lépett fel a hotelben vendégeskedő Anastaciával; Polgár Judit sakknagymester, Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes, valamint DJ Zoohacker rezidens DJ. Az elmúlt évben olyan vendégek laktak az Aria Hotelben, mint Benny Golson és Randy Brecker jazz-zenészek, Jane Goodall etológus, Bryn Terfel operaénekes, és itt próbálta ki a szálloda Bogányi-zongoráját Dan Brown író.

Mario Magalhaes igazgató szerint az Aria Hotel tetőterasza az egyik legtöbbet fotózott pontjává vált Budapestnek, viszi ennek a gyönyörű városnak a hírét New Yorktól Moszkváig.

 

Az ünneplők között volt Varró Zoltán belsőépítész-designer is, akinek tervei szerint készült el az épület négy különböző zenei irányzatokra reflektáló – opera, klasszikus, jazz és kortárs zenei – szárnya és közösségi terei. A hotel designját olyan nemzetközi szakmai fórumok ismerték el, mint a New York-i Waldorf Astoriában megrendezett Gold Key Awards, ahol 3 kategóriában is a legjobbak közé került az Aria, vagy a londoni World Boutique Hotel Awards, ahol a Harmony Spa elnyerte az Európa Legjobb Spa-ja díjat. Míg a közösségi terek, éttermek és spa nyitva áll a nagyközönség számára, a szobákat Varró először a Design Hét Budapesten mutatta be a helyi érdeklődőknek.

Az Aria hotelcsoportja, a Library Hotel Collection, amelyet nemrég a Föld legjobb kis luxusmárkájának választottak, hamarosan Torontóban nyitja meg 7. szállodáját, a 404 szobás Hotel X Torontót.

Forrás: Business Traveller Hungary

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.