Budapest az Airbnb élmezőnyében

Tavaly a budapesti Airbnb szállásokon eltöltött vendégéjszakák száma megközelítette az 1,5 milliót, ami 35 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.

A Colliers International és a Hotelschool The Hague friss, Budapestre vonatkozó elemzése alapján az V., VI., VII. kerületben történik a budapesti foglalások 69 százaléka. Az Airbnb piaci részesedése az eltöltött vendégéjszakákat tekintve a 2016-ban mért 10,2 százalékról 2017-re 14,3 százalékra nőtt, így az Airbnb piaci részesedése Budapesten az európai városokkal összevetve az élmezőnybe tartozik: Párizsban 15,2 százalék, Barcelonában 13,2 százalék volt ez az adat, míg Amszterdamban 11,7 százalék, Madridban 10,1 százalék, Londonban pedig csak 6,9 százalék a közlemény szerint.

A budapesti Airbnb piacot a professzionális bérbeadók mozgatják. Fotó: unsplash.com

A kutatás alapján a budapesti Airbnb piacot inkább a professzionális bérbeadók mozgatják, ugyanis a bérbeadók 65 százaléka kettőnél több lakást ad bérbe. Ez a szám jelentősen meghaladja a legtöbb európai nagyvárosban jellemző, 40-50 százalékos átlagot. Az előző évekhez hasonlóan 2017-ben is az egyszobás, teljes lakás volt a legnépszerűbb, a foglalások közel 55 százaléka ilyen típusú szálláshelyen történt.

A közlemény idézi Steinfeld Tamást, a Colliers International piackutatási igazgatóját, aki elmondta: arra számítanak, hogy az Airbnb-piac a következő években is bővül majd, összhangban a Budapestre látogató turisták számának emelkedésével. A növekedés üteme viszont várhatóan lassul, mert a következő két évben a hazai szállodapiacon jelentős fejlesztéseket adnak át, ami növeli a kínálatot.

Ez is érdekelheti
Hozzászólok

E-mail címe nem kerül nyilvánosságra.