Bezárt a pécsi Hotel Kikelet

Bár weboldalán egyelőre átmeneti bezárást olvasni, úgy tűnik, végleg becsukja kapuit Pécs patinás szállodája, a Hotel Kikelet.

Scheffer Ferenc, a szálloda tulajdonosa a www.bama.hu -nak elmonda, a csaknem százéves, az elmúlt években teljes megújuláson átesett szálloda bezárása nem szezonális, hanem végleges. Szándékát csak az változtathatja meg, ha vevő jelentkezik a hotelre. A tulajdonos három éve, családi okok miatt döntött az értékesítés mellett, vevője azonban mindeddig nem akadt.

A mintegy 12 ezer négyzetméteren a Mecsek egyik legszebb panorámáján fekvő, 1937-ben épült harmincnégy szobás szálloda a maga nemében igazi gyöngyszemnek számít. Olyan, ami egyaránt maradandó élményt nyújt a nosztalgiázni szándékozó vendégeknek, de azoknak is, akik innen, a hegyoldalból akarják megismerni az előttük fekvő mediterrán várost. A nyitás évében forgatták a szálloda nevét viselő filmet, ami országos, sőt nemzetközi ismertséget hozott a hotel számára.

A négycsillagos szálloda a baranyai megyeszékhely idegenforgalmának meghatározó tényezője. A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően az elmúlt években wellnessrészleggel, kültéri medencével, konferenciateremmel gyarapodott, és felmerült egy kapacitásait megduplázó beruházás gondolata is.

 

Forrás:

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.