Az Orbis lesz az Accor üzemeltetési platformja Közép-Európában

Lengyelország vezető szállodacsoportja, az Orbis megállapodást kötött stratégiai részvényesével, az Accorral 46 közép-európai szállodájának átvételéről, és egy Master License szerződést is aláírtak.

Az ügylet eredményeként az Orbis a régió 16 országában kizárólagosan képviselheti az Accor összes márkáját. Az ügylet teljes ellenértéke 142.3 millió euró.

A megállapodás eredményeként az Orbis irányítása alá 6 ország (Bulgária, Csehország, Lengyelország, Magyarország, Románia és Szlovákia) 46 Accor szállodája került. A szállodák mindegyike Accor márkaként (Sofitel, Pullman, MGallery, Novotel, Mercure, ibis és ibis budget) üzemel. Közülük 38 már működik, 8 pedig fejlesztés alatt áll, ezek  közül 5 hotel franchise, míg 3 hotel menedzsment szerződés keretében fog működni. A szállodák 76%-a, 35 szálloda az egyes országok fővárosában található.

A megállapodás 2015. január 7-én jött létre az Orbis és az Accor között. Ugyanezen a napon az Orbis egy Master License szerződést kötött az Accorral, ami a cég számára jogosultságot biztosít arra, hogy 2035-ig az Accor márkákhoz tartozó szállodákat  a régió 16 országában (Bosznia és Hercegovina, Bulgária, Csehország, Észtország, Horvátország, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Macedónia, Magyarország, Moldova, Montenegró, Románia, Szerbia, Szlovákia és Szlovénia) üzemeltesse, amely magában foglal egy minimum 10 éves kizárólagosságot.

Az Orbis stratégiája változatlanul a további fejlődést, a régióbeli vezető pozíció megerősítését és a szállodák működtetésének kiválóságát célozza. Az Orbis csoport elsősorban menedzsment és franchise megállapodások keretében kíván tovább terjeszkedni, esetenként a tulajdonszerzés lehetőségét is fenntartva.

Az Orbis csoportot jelenleg Közép-Európa 8 országának több mint 100 szállodája alkotja.

Forrás:

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.