Az Accor a luxusszegmensben terjeszkedik

Az AccorHotels megvásárolja a Fairmont, Raffles és Swissotel láncok tulajdonosát, a 34 országban 155 luxusszállodát tömörítő FRHI Holdingot. A 2,9 milliárd dolláros tranzakcióval a jelenleg 3800 szállodát üzemeltető lánc a felső kategóriás szegmensben erősödik.

A Fairmonthoz jelenleg több mint 70 szálloda tartozik világszerte, köztük olyan ikonikus hotelek, mint a The Plaza New Yorkban, a The Savoy Londonban, a Fairmont Peace Hotel Sanghajban vagy a Fairmont Le Château Frontenac Québecben.

A Szingapúrban 1887-ben alapított Raffles 2010-ben lépett be az európai piacra párizsi egysége megnyitásával, jelenleg 12 egyedi, luxusszállodából álló kínálata a következő években négy új egységgel bővül, többek közt Varsóban.

A több mint 30 helyszínen jelen lévő Swissotel a következő öt évben további 20 egységgel bővíti portfólióját, főként Ázsiában.

Elemzők szerint a tranzakcióval az AccorHotels piaci pozícióját kívánja megszilárdítani, és erősebb jelenlétet szerez az Egyesült Államokban. Az FRHI Holdingért a francia szállodavállalat 840 millió dollárt fizet és 46,7 millió új részvényt bocsát ki, amelynek köszönhetően a Qatar Investment Authority 10,5, a szaúdi milliárdos, Alwaleed bin Talal herceg Kingdom Holdingja 5,8 százalékos részesedést szerez az Accorban.

A tranzakciót az Accor részvényeseinek jövő év második felében esedékes közgyűlésén hagyják jóvá.

Forrás: Business Traveller Hungary

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.