Augusztus végéig lehet jelentkezni a Magyar Turizmus Minőségi Díjra

A megújult Magyar Turizmus Minőségi Díj idén meghirdetett pályázatára augusztus 31-ig várja a jelentkezéseket a Magyar Turisztikai Ügynökség.

A Magyar Turizmus Minőségi Díj program 12 éve működő, önkéntes jelentkezésen alapuló tanúsító rendszer, amely a termékek és szolgáltatások minősége iránt elkötelezett turisztikai vállalkozások, éttermek és szállodák részére biztosít magas színvonalú, európai minőségirányítási elvek alapján működő megméretési lehetőséget.

A Magyar Turisztikai Ügymökség (MTÜ) pályázati programjának célja, hogy a szolgáltatókat, kis- és középvállalkozásokat segítse minőségi munkájukban, igazodási pontokat kínáljon a minőségfejlesztéseikhez, és jobb piacra jutási lehetőségeket biztosítson számukra, hiszen az ország imázsának építése és a hazai turizmus versenyképességének fenntartása, növelése érdekében nélkülözhetetlen a színvonal folyamatos emelése.

A díj jelentős nemzetközi elismertségét jelzi, hogy 2007-ben a HOTREC (a Szállodák és Vendéglátóhelyek Európai Szövetsége) akkreditálta a programot. A pályázaton sikeresen szereplők elnyerik a Magyar Turizmus Minőségi Díjat, ami három évig érvényes. Ez idő alatt a szolgáltató jogosult a Q-logó, valamint a díjazotti cím és (a HOTREC-akkreditáció révén) a „European Hospitality Quality” (EHQ) minősítési rendszer elismerését jelző Q jel használatára, amely versenyelőnyt biztosít számukra a nemzetközi piacokon is. Az érvényességi idő alatt a díjazottaknál bármikor végezhetnek utóellenőrzést (legalább egy alkalommal ez mindenképp megtörténik). Indokolt esetben a díj akár vissza is vontható.

Az MTÜ feladatának tekinti azt is, hogy a díjazottak kiemelt promócióját tovább szélesítse. Ebben az MTÜ partnere Magyarország egyik legnagyobb szállásfoglaló oldala. A Szallas.hu a rendszerében elérhető szálláshelyek mellett feltünteti a Magyar Turizmus Minőségi Díj meglétét tanúsító, elegáns, aranyszalagból hajlított Q-betűt formázó jelét, amely iránytűként segíti az igényes választást.

Jelenleg összesen 97 szolgáltató jogosult a kiemelt minőséget tanúsító védjegy használatára, közülük 74 szálloda, amelyekből 45 érhető el a szállásportálon.

Az érdeklődő szállodáknak és vendéglátóhelyeknek a pályázathoz a http://minosegidij.itthon.hu/oldalról letölthető jelentkezési nyilatkozatot kell kitöltve visszajuttatni a minosegidij@mtu.gov.hu e-mail címre. A pályázati szakaszban az MTÜ munkatársai konzultációkkal is segítik a végleges pályázati anyag összeállítását.

Forrás: Business Traveller Hungary

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.