A jövő szállodái

Az új, csúcstechnológiára épülő világ a hotelekhez is utat talált: vendégkönyv helyett táblagépek, szobakulcsok helyett okostelefonok, távirányítók helyett pedig alkalmazások jelentek meg – derült ki a HRS felméréséből.

A szállodafoglalási oldal tanulmánya szerint Németországban a vendégek 27 százaléka például szívesebben működtetné a világítást, a légkondicionálót és a televíziót ugyanazon a kijelzőn keresztül, mint külön távirányítók és kapcsolók használatával. Ami a technológiát illeti, az üzleti utazók körében már kívánságként jelenik meg, hogy otthoni körülményeket teremtsenek számukra. Globálisan 44 százalékuk szavazott az alapfelszerelésként rendelkezésére álló táblagép mellett, 23 százalékuk pedig laptopot szeretne a szobájába.

Számos hotel felismerte, eljött az idő, hogy fokozottan összpontosítsanak a technikai újdonságok integrációjára szálláshelyükön belül. Az osztrák Stegersbach-ban található Falkensteiner Balance Resort hotelben például minden szobában található egy konfigurált Samsung tablet, amit a vendégek ingyenesen használhatnak. Ezeken többek között találhatunk friss napilapokat, információt az aktuális időjárásról, valamint egy rövid bemutatót a szálláshelyről és környezetéről. A tablet nem csupán a jól ismert tájékoztató mappák helyettesítésére használható, azoknál sokkal többet nyújt: a kommunikáció és az értékesítés csatornájaként szolgál. Így a vendégek hívhatják a szobaszervizt, visszajelzést adhatnak a szálloda vezetőségének, asztalt foglalhatnak az étteremben, kerékpárt vagy kocsit bérelhetnek. Ezen felül a szálloda saját wellness részlegében a táblagépen keresztül ingyenes időpontok foglalhatóak nap mint nap.

A HRS kínálatában több innovatív technológiát alkalmazó szálloda is szerepel:

 

Novotel München Messe****, München

A Novotel szállodák világszerte számos technikai újítással büszkélkedhetnek. Ebben a hotelben a vendégeket nem csak valódi, hanem virtuális portás is üdvözli, és a hotelben található érintőképernyőkön hétvégi ajánlatokat, időjárás és repülőgép menetrend-információk találhatóak, vagy virtuális képeslapok küldhetőek.

 

 

Yotel***, New York

A New York-i Yotelben egy robot segít a csomagokkal: miután a kulcsot felvettük a bejelentkezésre szolgáló terminálon keresztül, egy úgy-nevezett Yobot biztonságosan elhelyezi személyes tárgyainkat egy elzárt dobozba. A szobákban kiváló wifi, valamint techno-falak és multimédia kapcsolattal felszerelt íróasztalok garantálják a tökéletes átmenetet a munkából a pihenésbe.

 

 

Eccleston Square*****, London

A londoni Eccleston Square egy impresszív butik-hotel a történelmi köntös mögött – az intuitív technológia és a luxus design találkozása. A vendégek afféle digitális portásként kapnak egy iPadet, így az érintőpanelen keresztül szinte mindent irányítani tudnak a szobájukban – az átlátszó fürdőszobafalat például matt üveggé tudják varázsolni.

 

 

W Taipei*****, Tajpej

A tajvani főváros, Tajpej szívében található stílusos luxusszálloda, a W Taipei a híres 101-es toronyra néz. A hotel káprázatos designnal és a legkorszerűbb technológiával rendelkezik, ami valamennyi vendég számára maximális kényelmet és izgalmas szórakozási lehetőségeket biztosít. A nagyméretű LCD televízióképernyő és a modern hangrendszer mellett néhány lakosztály médialejátszóval és projektorral is rendelkezik.

 

 

 

Blow Up Hall 5050*****, Poznan

A lengyel Poznanban, a régi sörfőzde komplexum falai mögött található a Blow Up Hall 5050 elnevezésű impozáns designszálloda. A hotelben nincs recepció, valamint a 22 modern és elegánsan berendezett szoba sincs megszámozva. Érkezéskor azonban minden vendég kap egy iPhone-t, ami elvezeti őket a szobájukba, ezen felül pedig információt és tippeket nyújt számukra. Sőt, amikor belépnek az épületbe, egy videoinstalláción meg is örökítik őket.

 

Prizeotel***, Hamburg

A hamburgi Prizeotelben a vendégekkel történő kommunikáció a szálloda falain kívül is folytatódik. A színes designszálloda a modern technológiára fogékony üzleti utazók számára is megéri a pénzét: a 81 cm-es síkképernyő HDMI kapcsolattal lehetővé teszi, hogy Bluetoothon keresztül hallgassunk zenét, feltöltsük mobiltelefonunkat vagy telefonáljunk. Az üzleti csomag foglalása pedig magában foglalja többek közt a digitális újságstand használatát is.

Forrás:

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.