A kínai hírszerzés és a Marriott

A New York Times szerint kínai hírszerzési-adatgyűjtési tevékenység keretében hajtották végre a Marriott szállodalánc elleni kibertámadást, amelynek révén mintegy ötszázmillió vendég adataihoz fértek hozzá.

Keng Suang kínai külügyi szóvivő tagadta, hogy Pekingnek köze van a Marriott elleni kibertámadáshoz. „Kína határozottan ellenzi a kibertámadások minden formáját, és fellép ellenük a törvénynek megfelelően. Ha kapunk bizonyítékokat, az illetékes kínai hatóságok lefolytatják a vizsgálatokat” – mondta.
Korábban a turizmus.com is megírta, a Marriott november végén számolt be arról, hogy feltörték a hozzá tartozó Starwood Hotels foglalási rendszerét.

A négy éve kezdődött adathalászat miatt félmilliárd felhasználó személyes, illetve bankkártya adatai lehetnek veszélyben. A Marriott szerint az adathalászok 327 millió vendég esetében hozzáférhettek az útlevél adatokhoz, emellett telefonszámokhoz és e-mail címekhez is. A többi érintett esetében a hackerek a bankkártya adatokat is megszerezhették.

Ez is érdekelheti
Hozzászólok

E-mail címe nem kerül nyilvánosságra.