Új épületrész készül a Rudasban

Felújítják a budapesti Rudas Gyógyfürdő használaton kívüli, déli épületrészét, amellyel bővülne a fürdő területe. A tervek szerint a beruházást 2014 őszén adják át.

Az állami tulajdonban lévő műemlék ingatlant, ahol korábban palackozóüzem működött, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei (BGYH) Zrt. vagyonkezelésébe adja. A fővárosi önkormányzat tulajdonában lévő BGYH az ingatlanrészt a Rudas Gyógyfürdőhöz kapcsolva kívánja hasznosítani. Medencékkel, szaunákkal, masszázshelyiségekkel, napozóterasszal és vendéglátóhellyel bővülne a fürdő, amelyet egyébként félmilliárd forintból tavaly októberre újítottak fel.

A visszanyert ingatlanrészben több ezer négyzetméteren, több szinten egy családosok igényeit is kiszolgáló élményfürdőrészt hoznak létre, melynek panorámamedencéjéből az óriási ablakokon át pazar kilátás nyílik majd a Dunára. De szaunavilággal, masszázskezelőkkel és többek között gyermekmedencével is bővül a komplexum. A legfelső szinten pedig egy panorámateraszos étterem kap helyet, mely a főváros egyik legizgalmasabb vendéglátóhelye lehet. Így az új beruházás révén a Rudas egyúttal egy új vendégkört is megszólíthat majd.

A most tervezett egymilliárd forintos beruházás felét saját költségvetéséből tudná finanszírozni a cég, amely állami segítséget is vár a munkához.Szőke László, a BGYH Zrt vezérigazgatója szerint míg a budapesti fürdők általában 30-40 százalékos kihasználtsággal működnek, a Rudas kihasználtsága azonban a 2011-es adatok szerint már a felújítás előtt is 68-69 százalékos volt, azóta pedig 70 százalék felett van. Ezért életképes és elég gyorsan megtérülő lehet egy ilyen beruházás.

Forrás:

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.