Megnyitott a demjéni barlangfürdő

Január 31-én fogadta az első látogatókat Közép-Európa legnagyobb barlangfürdője, a demjéni Cascade Barlang- és Élményfürdő.

A 760 méter hosszú barlangrendszer 1500 négyzetméter vízfelülettel, 24 méter átmérőjű és 25 méter mély, hegybe süllyesztett csúszdatoronnyal, 550 méter csúszófelülettel várja a közönséget.

A létesítmény 133 méter hosszú sodrópatakkal, gyermekmedencékkel, sóbarlanggal, két kupolás római fürdővel, szoláriumkupolákkal, vízi bárral, tíz kezelőszobával és egy olyan medencével is rendelkezik, amely a mozgássérültek igényeit elégítik ki. A pihenőrészeket az élményforgatagtól elszeparált területen alakították ki. A földalatti fürdőzés élményét a fények és színek játéka teszi különlegessé. Ahogyan a gyógyfürdőben és a Cascade Hotel wellnessrészlegében, úgy a barlangfürdőben is saját kútból, mindennap frissen töltött gyógyvizes medencékkel is várják a látogatókat.

Demjénben, amely a Gyógyvizek Völgyében fekszik, három év alatt mintegy kétmilliárd forintos fejlesztés valósult meg: 2012-ben egy négycsillagos gyógy- és wellness hotel épült kilencszázmillió forintból, a most felavatott barlangfürdő uniós támogatással, egymilliárd forintból készült el.

Forrás: Business Traveller Hungary

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.