Már tervezik a Dunai Evezős Központot

A pálya létrehozása azt a célt hivatott szolgálni, hogy a jövőben a Duna nemzetközi evezős versenyek otthonául szolgálhasson és színvonalas edzéslehetőséget kínáljon a fővárosban.

A Kemény Ferenc Sportlétesítmény-fejlesztési Program részeként megkezdték a Dunai Evezős Központ tervezését. A megtervezendő pálya hossza két kilométer, plusz a rajt- és célzóna, melyek összesen további mintegy százötven métert tesznek ki. A projekt további részét a mederfal mindkét oldali rendezése és az 510 000 négyzetméteres központ területén elhelyezkedő sportpályák és kiszolgáló terek létrehozása teszi ki.

Dunai Evezős Központ
Új kikapcsolódási lehetőség jön létre a központ elkészültével. Fotó: magyarepitok.hu

A soroksári Duna-ágon létesítendő evezősközpont nemcsak XXI. századi versenyhelyszín lesz, de sportolási, kikapcsolódási lehetőséget nyújt Budapest lakosságának és a közelben épülő 12 ezer férőhelyes, Észak-Csepel és Északnyugat-Soroksár elhanyagolt részeit újjáélesztő Diákváros lakóinak. A Dunai Evezős Központot a sportolók mellett a lakosság is használhatja majd éppúgy, mint az új városrész többi megvalósuló létesítményét.

Forrás: Magyar Építők

Ez is érdekelheti
Hozzászólok

E-mail címe nem kerül nyilvánosságra.