Kiváló évet zártak a budapesti fürdők

Rengetegen keresték fel 2014-ben a budapesti fürdőket: a 12 egység az év során mintegy 3,5 millió látogatót fogadott, ami a 2013-as forgalomhoz képest ez 6,5%-os növekedést jelent.

Míg a beutalóval érkező vendégek száma 2,7%-kal, addig a készpénzes vendégek száma 7,2%-kal növekedett, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei (BGYH) Zrt. éves árbevétele meghaladta a 8,5 milliárd forintot. A fürdők különösen nagy forgalmat bonyolítottak a Sziget Fesztivál ideje alatt, valamint év végén, az ünnepi időszakban.

A gyógyfürdők közül kiemelkedő forgalmat bonyolított a Széchenyi Gyógyfürdő, mely újabb világhírt szerzett magának, hiszen a National Geographic tudományos magazin fotópályázatán az első helyen végzett a világhírű helyről készült fénykép. Európa legnagyobb fedett fürdőkomplexuma több mint 1,3 millió vendéget fogadott 2014-ben, ami 6%-os növekedést jelent 2013-hoz képest. A második leglátogatottabb, a Szt. Gellért Gyógyfürdő éves szinten több mint 13 %-os látogatószám növekedést könyvelhetett el.

2014. évben a BGYH Zrt. jelentős beruházásokat hajtott végre. A Rudas fürdő új wellness részlegének és szauna világának kialakítása – mellyel 2014. év decemberében elnyerte az MNV Zrt. „Év vagyonkezelője” díját –  mind a Dandár fürdő új kültéri medencéjének és szauna világának megépítése jelentősen növelte a fürdők év végi forgalmát. A Rudas fürdő decemberi látogatószáma közel 40%-kal, a Dandár fürdő utolsó havi vendégforgalma pedig közel 74 %-kal emelkedett 2013. évhez képest.

Az 2015. év számos újdonságot tartogat a vendégek számára, így többek között a Zsigmondy Kártyával rendelkező vendégek az eddigi 3 helyett 2015. január 1-jétől 4 órán keresztül vehetik igénybe 50% kedvezménnyel a Széchenyi és Gellért fürdők szolgáltatásait.

A BGYH Zrt. idei fejlesztési terveiben számos fürdő műszaki fejlesztése, illetve bővítése szerepel. Márciusban megkezdődik a Széchenyi Fürdő gépészeti rekonstrukciója, szeptemberben indul a Dagály Strandfürdő bővítése, valamint a Palatinus és Paskál Strandfürdő téliesítése.

Forrás: Business Traveller Hungary

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.