Hullámvasút épül a Kis-Balatonnál

Hullámvasút épül a Kis-Balatonnál, a Zalaszabaron található Zobori Élményparkban több mint 700 millió forintos beruházással.

A parkot üzemeltető Zobori KalandoZoo Kft. ajánlattételi felhívása szerint a majdani nyertes kivitelező feladata a hullámvasút 281 méter hosszú pályája, valamint a hozzá kapcsolódó állomásépület és kompresszorház megvalósítása – írja a kozbeszerzes.hu alapján a Magyar Építők.

A 27 méter széles, acélcsövekből építendő pálya esése 58,8 méter lesz, emelkedése pedig 11,2 méter. A hullámvasút kocsijai két fősek, és összesen tíz kocsi lesz egy vonaton, tehát maximum húsz fő tud egyszerre beülni. Az utasok biztonságáról manuálisan lehúzható biztonsági korlátok gondoskodnak majd, melyeket egy automatikus rendszer az út végéig lezár.

Zalaszabaron a kalandparkban olyan különlegességek is vannak, mint a vízi dodzsem. Most hullámvasút épül.

Fotó: zobori.hu

Az állomásépületben kap helyet a zárt kialakítású irányító fülke, melyből rálátás nyílik a beszálló vendégekre. Az állomás épületén kívül helyezik el a karbantartó épületrészt, melybe a kocsik tisztításához és folyamatos üzemeléséhez szükséges ipari kompresszor kerül.

A hullámvasúthoz szilárd térkő burkolatú út vezet majd, környezetét pedig zöld növényekkel ültetik be. A létesítmény főbejáratától az állomásépületig árnyékoló napvitorla rendszer készül.

A projekt megvalósításának becsült értéke 763,1 millió forint, megvalósulását a Kisfaludy turisztikai fejlesztési program támogatja. Az ajánlatok beérkezésének határideje március 9.

Forrás: Magyar Építők

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.