Fogyasztóbarát tanúsítványt kapott a szegedi Napfényfürdő

Az országban hatodikként és a fürdők közül elsőként kapott fogyasztóbarát tanúsítványt a Napfényfürdő Aquapolis Szeged.

A fogyasztóvédelmi hatóság a jogszabályi elvárásoknak és a hatósági előírásoknak mindenben megfelelő vállalkozásokat összegyűjtő pozitív listáján így már ezernyolcszáz cég szerepel.

A 2012 márciusában Európában elsőként létrehozott fogyasztóbarát tanúsítvány célja, hogy e vállalkozások közül kiemelje és a fogyasztók figyelmébe ajánlja azokat a cégeket, amelyek számára a mindennapi gyakorlat során természetes dolog a jogszabályi kötelezettségek betartása, de célul tűzték ki a fogyasztók érdekeinek való minél magasabb szintű megfelelést is. Az elismerést eddig öt vállalkozás – az Eger Park Hotel Kft., a Pinxit 2003 Kft.,a Béres Vendéglátó és Kereskedelmi Kft., a Miskolc Autóház Kft. és a Green Living Hungária Kft. vehette át.

A Napfényfürdő azzal érdemelte ki az elismerést, hogy pályázatában nem csak a hazai, de a külföldi vendégek kiszolgálására, panaszkezelésére vonatkozó vállalásokat is tett.

A tavaly mintegy 400 ezer vendéget fogadó fürdő vendégkönyvébe 2012-ben csupán egy tucat panaszos bejegyzés került, cél azonban, hogy a látogatók mindegyike maximálisan elégedett legyen, és jó hírét vigye a létesítménynek.Az idei évben a félmilliós vendégszámot megcélzó fürdő látogatóinak 56-60 százaléka magyar, 30-35 százaléka Szerbiából és Romániából, a fennmaradó rész Nyugat-Európából érkezik.

A létesítmény együttműködik a szerb és a román fogyasztóvédelmi hatóságokkal, a megállapodás alapján közösen vizsgálják ki az esetleges panaszokat és keresnek rájuk megoldást.

Forrás: MTI

Ez is érdekelheti

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.